Спад в доверието към парламента, Дянков с най-нисък рейтинг

Министърът на финансите Симеон Дянков е с най-нисък кредит на доверие в обществото – това показва изследване на социологическата агенция "Алфа Рисърч".

В 32% от анкетираните има съмнение в резултатите от работата на финансовия министър. Въпреки това, той е поставен и на трето място сред министрите, които се справят най-добре с работата си, като той е на второ място след министъра на вътрешните работи

Цветан Цветанов и външния министър Николай Младенов – положителна оценка са дали 14,1%.

На второ място с нисък кредит на доверие е министърът на здравеопазването Божидар Нанев, следван от социалния министър Тотю Младенов.

За последните седем месеца се отбелязва спад в доверието в парламента. Ако през август 45% от обществеността са имали доверие в работата на парламента, то през февруари доверие имат едва 19%. 54% от анкетираните смятат, че сегашният парламент няма самостоятелна роля и мнозинството се подчинява на правителството и премиера.

Освен ДПС всички останали партии в парламента бележат спад в доверието, което имат в избирателите, като при ГЕРБ този спад е с 13,3%, в БСП – с 2%, Синята коалиция – 2,8%, „Атака” – 9,9% и РЗС – 13,4%.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини