Тръгва ремонтът в Детската градина в с.Смилян

 
 Община Смолян стартира дейностите по ремонт и модернизиране на основната сграда на Детска градина "Дъга" в село Смилян. Проектът се финансира от Националния план за възстановяване и устойчивост със 790 хиляди лева, а срокът за изпълнение е 30 месеца.
 Детската градина в Смилян е една от малкото останали в общината, които имат нужда от сериозен ремонт, саниране и преоборудване. От местната управа са видели възможността това да се случи с подготвения проект.
 Атанас Малаков - експерт: Основните дейности по проекта включват дейности по инженеринг, проектиране, СМР и авторски надзор, като сторителните дейности включват основен ремонт, реконструкция на централната сграда, мерки за енергийна ефективност, това включва топлинно изолиране на външните стени, подмяна на дограмата, топлинно изолиране на покрива, доставка и монтаж на термопомпа и система за сградна автоматизация, подмяна на ВиК, ремонт на санитарни възли, ел и ОиВ инсталации", обясни  Атанас Малаков - експерт в Общината.
 Освен това ще се облагороди дворното пространство в градината, ще има възможност за достъп за хора с увреждания, ще се достави ново обзавеждане и оборудване.
СИНХРОН: Марин Захариев - зам.-кмет на Смолян: Самото село е много живо, много деца има и аз се радвам, че ще успеем да подобрим образователната среда, чрез мерките по основно по енергийна ефективност, разбира се и не само в детската градина в Смилян.
 Още 6 проекта, подкрепени с финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост предстои да стартират в Смолян през това лято", допълни Марин Захариев - зам.-кмет на Смолян:
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини