Кметът на Забърдо с поредно отличие, този път с престижна награда за мир

 

Кметът на чепеларското село Забърдо Валентин Черпоков бе отличен с Българската награда за мир на церемонията по връчването на престижните награди Annual Media Awards 2024. Той бе единственият политик, получил награда на церемонията. Тя му се връчва заради композициите от "Гълъб на мира" и надписа "МИР", които посрещат на входа на село Забърдо.

"Валентин Черпоков ни примомни тази думичка МИР, колко е важна за цялото човечество", казаха организаторите преди да му връчат наградата. Черпоков, видимо развълнуван, пък от своя страна им благодари. 

"Благодаря на организаторите, че са съпричастни с това наше послание за целия свят - да има мир. Мир трябва в парламента и в държавата, в семейството, по пътищата на България", заяви Черпоков на официалната церемония.

"Искаме да покажем това послание на целия свят: Искаме мир в целия свят. Ние не взимаме страна, нито на Украйна, нито на Русия. Просто искаме мир", подчерта кметът на Забърдо.

С това нещо, което направихме ние – тази скулпторна композиция, всички чужденци, които идват на туризъм, минават през там да го видят. Толкова са възхитени от това нещо, сподели Валентин Черпоков.

Припомняме, че в Забърдо е поставен внушителен надпис от над 320 военни каски, призоваващ за МИР.

Уникалният монумент е дело на изкусния родопски скулптор Антон Урдажиев, а мястото в началото на красивото село е наречено Кът на мира.

„Ние сме едно малко селце, но правим голямо послание за мир по целия свят”, посочи кметът на Забърдо Валентин Черпоков.

Черпоков е единственият българин с номинация за Нобелова награда за мир, печелил е отличия за туризъм, за иновации и др.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини