Творческа среща с писателката Мина Карагьозова и премиера на книгата ѝ „Пулсът на всемира“ организират в Димитровград

Творческа среща с писателката и поетеса Мина Карагьозова и премиера на най-новата ѝ книга с литературна критика „Пулсът на всемира“  организират в Димитровград. Събитието ще се състои на 6 юни (четвъртък) от 17:30 часа в зала „Снежана Янева“ на Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Рецензент и редактор на книгата е д-р Елена Алекова. Водещ на вечерта ще е димитровградската поетеса Вили Ро.

Мина Карагьозова живее и твори в родния си град Хасково. Завършила е Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, специалности „Руска филология“ и „Английски език и литература“. Автор е на стихосбирки и на книги с публицистика, есеистика, литературна критика и разкази: „Постоянно местожителство – ада“ (1992 г.), „Струна над бездната“ (1998 г.), „Танц“ (2007 г.), „Ранени от Словото“ (2013 г.) „Душата - горе!“ (2019 г.), „Екстаз“ (2001 г.), „Веселата страна на живота“ (2022 г.), „Пулсът на всемира“ (2023 г.). Публикувала е стихове, есета, литературно-критически статии, разкази в български и чуждестранни вестници, списания и електронни издания. Стиховете й са преведени на девет езика.

Носител е на редица регионални, национални и международни литературни награди. През 2022 г. е удостоена със специалната награда на конкурса „Ивайло Балабанов“, а през миналата година е отличена за цялостно творчество с наградата „Александър Паскалев“.

Член на Съюза на българските писатели.

Член на Славянска литературна и артистична академия.

Член на движението „Световни поети“ с център Сантяго, Чили.

Член на Международната академия на писателите с център Рига.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини