Състезание по майсторско колоездене за деца организира РУ-Кирково

Участваха отбори от 7 училища в общината

 
 

Осемнадесетото състезание по колоездене, организирано от РУ – Кирково със съдействието на Община Кирково под надслов „Ваканция, здравей!Да играем безопасно!“, се проведе на 6 юни 2024 г. в село Кирково. Участваха 41 велосипедисти от 7 училища на територията на общината. Целта на превърналата се в традиция проява е в условията на надпревара децата да усъвършенстват уменията си в управлението на велосипед, да се фокусират върху правилата за движението и да осмислят, че познаването и спазването им е важно за личната безопасност. В първия етап състезателите решиха тест от 20 въпроса, свързани с правилата за движение по пътищата и показаха отлична теоретична подготовка. Във втория етап велосипедистите демонстрираха майсторко колоезденепри заобикаляне на конуси, пренасяне на чаша с вода, движение през тесни тунели и улей, хвърляне на малка топка в цел, извършване на маневри пред пешеходна пътека.

          След оспорвана битка на първо място се класира отборът на СУ „Отец Паисий“  в село Кирково, второ място заеха състезателите от ОУ “Васил Левски” в село Тихомир, а трето място СУ „Христо Ботев“ в село Чорбаджийско.

Победителите бяха отличени с купи, медали и  предметни награди, а всички участници в състезанието получиха шапки и тенискис надписи „Спортувай активно!“.

Това съобщиха от  Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.

         

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини