ЕСО-Хасково с поредна екоинициатива, облагородиха гората над кв. „Македонски“

    Служители на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) в Хасково предприеха поредна екоинициатива. Този път служителите от предприятието се бяха насочили към облагородяване на боровата гора над квартал „Македонски“, край недостроения ТЕЦ и македонските гробища. Районът е предпочитано място за разходка за много хасковлии, включително е обособено трасе за велосипеди, което е по протежение на улица „Бачо Киро“.

    Нуждата за облагородяване на терена е посочена от деца и граждани, обясни директорът на ЕСО-Хасково инж. Тошо Тодоров. Поставени са 10 скамейки, 4 маси и 20 указателни табели за опазване на гората, монтирана е и камера за видеонаблюдение. Съоръженията за кътовете за отдих са изработени от непотребни материали от стари стълбове на предприятието. Междувременно служителите почистиха терена.

    „Това е дейност на ЕСО – корпоративно социална отговорност. В тази връзка всяка година организираме мероприятия“, каза инж. Тодоров.

    В инициативата се включи 12-годишният Марти, син на служител в ЕСО. Момчето заяви, че предстои родителите да му купят колело, което да кара в гората заедно с приятели. Той призова гражданите да пазят природата чиста. Също за това апелира хасковлията и природолюбител Христо Радев. Той смята, че това е задължение на всеки гражданин, защото гората е за всички.

    През предходните две години служители на ЕСО засадиха дръвчета в терен край разклона за хасковското село Гълъбец.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини