Извънземните вече може да са на Земята

Трима учени от Харвард твърдят, че наблюденията на НЛО могат да сочат към скрита общност от извънземни, избрали да се укрият на Земята. Въпреки че никога не е откриван извънземен живот, това не означава, че извънземни не съществуват.

Първите опити за търсене на други форми на живот в нашата галактика започват в средата на 20-ти век, а едва миналата година представители на НАСА обявиха, че ще предприемат „конкретни действия“, за да преминат разговорите за извънземните от „сензационни към научни“.

Нови изследвания твърдят, че извънземните са една крачка напред в търсенето. В статия, публикувана в ResearchGate от Тим Ломас, Брендън Кейс и Майкъл Пол Мастърс, се твърди, че „интелигентните извънземни същества се крият тук, на Земята“. В статията си учените твърдят, че през последните няколко години общественият интерес и внимание към неидентифицираните аномални обекти или неидентифицираните летящи обекти (НЛО) са се увеличили.

Хипотезите за такива явления обикновено се разделят на два класа – конвенционално земно обяснение (напр. технология, създадена от човека) или извънземно обяснение (т.е. напреднали цивилизации от други части на космоса).“

Тяхното убеждение е, че съществува и „трети малцинствен клас хипотези“ – неконвенционално земно обяснение. В това трето обяснение на цитиранията на НЛО се очертава, че извънземен живот „се разхожда сред нас“, маскиран като човешки същества.

В изследването се твърди също, че тези извънземни форми на живот, които преди това са пристигнали от друга планета може да се събират в подземни бункери или може би да се събират на Луната. Изследователите, работили по статията са съгласни, че тази идея „вероятно ще бъде възприета скептично от повечето учени“, но те твърдят, че идеите им не бива да се отхвърлят.

Вместо това те канят колегите си от космическите изследвания да обмислят тяхната хипотеза и да започнат да изчисляват дали извънземни наистина могат да се крият на Земята.

По-рано този месец НАСА се обърна с молба към базираните в Европа космически учени да започнат да си сътрудничат за мисия до Уран. Призивът идва, след като през 1986 година сондата „Вояджър-2“ събра данни, които предполагат, че на две от луните на планетата може да има активни океани.

Ако тази информация е вярна, това може да означава извънземен живот. Поради това от НАСА искат да продължат изследването и да изпратят роботизиран космически апарат в орбитата на Уран.

Очаква се разработката на предложената мисия да отнеме около 10 години и за да се увери, че тя ще се вмести в правилните срокове, НАСА иска да установи партньорство с Европейската космическа агенция (ЕКА).

Искането е направено във водещото научно списание Nature.

Източник: kaldata

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини