„Труд": Димитровград ще съди Димитров. Вестниците в неделя

„24 часа": Опашка за аутлети

Хиляди неправилно паркирани коли блокираха вчера движението по главния столичен булевард "Цариградско шосе". Автомобили от Монтана, Кюстендил и главно от столицата бяха навлезли по тротоарите, бордюрите и направо на булеварда.

Собствениците се струпваха в новооткрития аутлет център. Той има голям паркинг, но въпреки това в първите дни той се оказа недостатъчен за интереса.

Подобно бе и положението в по-старите столични молове, където също има нагло паркирани коли. Пътната полиция не се бе намесила, вероятно защото бе събота. До дни предстои откриването на още два много големи търговски центъра.

 

„Труд": Димитровград ще съди Димитров

Димитровград ще съди министъра без портфейл проф. Божидар Димитров.

"Този ортодоксален пещерен комунист Божидар Димитров трябва да понесе последствия за думите си", заяви вчера на специално свикана общинска сесия съветникът от Димитровград д-р Максим Господинов.

Общинарите се събраха извънредно, тъй като се почувстваха обидени от изявленията на министъра без портфейл проф. Божидар Димитров и на неговия колега от Нов български университет проф. Пламен Цветков, които се изказаха не особено ласкаво за Димитровград по време на живото предаване за "Събитието на ХХ век" по БНТ на 4 март т.г.

 

„Труд": 242 000 души намират работа с помощ от ЕС

Агенцията по заетостта (АЗ) ще получи безвъзмездно 5,5 млн. лв. до 2013 г. от Европейския фонд за регионално развитие, съобщиха от институцията. Парите се дават, за да се ремонтират и обновят бюрата по труда в страната, като в още 15 от тях ще се въведе модерният принцип на обслужване на едно гише. Сега подобна услуга предлагат 23 бюра. Предвижда се това да оптимизира работата на службите по заетостта и така броят на свободните работни места, които те договарят с работодателите, да бъде увеличен с около 10%, т.е. с нови 242 хил. души.

„Стандарт": Бойко призова: Първанов да се извини

Георги Първанов трябва да се извини заради публикуваната стенограма от разговора си със Симеон Дянков. Това призова премиерът Бойко Борисов в интервю за "Стандарт". Порицах Дянков, пратих го на крака при президента, за да се изясни въпросът, а там му беше устроен другарски съд, възмути се Борисов. В този съд участваха и хора като Кирил Ананиев, които носят пряка вина за сегашния орязан бюджет и всички обвинения към финансовия министър, допълни министър-председателят.

Първанов наруши чл. 32 от основния закон, заяви ГЕРБ с декларация. Никой не може да бъде сниман и записван без негово съгласие, гласи текстът. Управляващите ще питат Конституционния съд дали президентът има право да огласява стенограмата. Аудиозапис от срещата с Дянков изиска шефката на парламента Цецка Цачева. Ако има несъответствия между него и публикувания документ, може да се стигне до импийчмънт, обявиха ГЕРБ, Костов и "Атака".

„Стандарт": Людмила Живкова и Ванга в нова БГ лента

Людмила Живкова и Ванга индиректно участват в новата БГ лента "Зад кадър". Тяхното присъствие е загатнато визуално, но до конкретика не се стига по стратегически причини. С премиерата на драмата, режисирана от Светослав Овчаров, стартира поредният София филм фест преди вечер в зала номер едно на НДК. Историята от 70-те и 80-те години е базирана на интригите около досието и живота на прочутия оператор Христо Тотев. Главният герой, в чиято кожа влиза Иван Бърнев, снима с арт върхушката, покровителствана от дъщерята на Първия. Тя преминава през екрана като строен силует в бяло и със задължителния тюрбан на главата, който носеше след първата голяма катастрофа в живота й. Направено е елегантно, дори е вмъкнат виц от онази епоха. "Людмила ми призна, че с тюрбана скрива короната си", задява се един от кинаджиите. Пророчицата пък говори с гласа на Илка Зафирова и обещава на оператора отново да види детето си.

„Монитор": US посланикът отряза Трактора

„Нямам намерение да се срещам с Алексей Петров", това заяви вчера американският посланик у нас Джеймс Уорлик. Той присъства на подписването на споразумение за сътрудничество между посолството на САЩ и Софийския градски съд. Американският посланик каза, че е получил писмото от Алексей Петров, в което той е поискал среща за това, че срещу него се извършва политическа репресия и се води несправедлив процес.

„Монитор": Борисов: Президентът ни връща в други времена

Президентът Георги Първанов неочаквано огласи стенограмата от разговора си с финансовия министър Симеон Дянков вчера. Това предизвика напрежение по оста Министерски съвет ­ президентство, както и намесата на премиера Бойко Борисов. Подобно публикуване на стенограми и записване на разговори напомня на едни други времена, заяви той.

„Монитор": Цонев и Близнаков раздали 400 имота

Заменките на армейски имоти, извършени по времето на бившия министър Николай Цонев и предшественика му Веселин Близнаков, които са раздали общо около 400 терена и постройки, са нанесли най-мащабните щети на войската. Това обяви пред "Монитор" министърът на отбраната Аню Ангелов, който оповести вчера в парламента стряскащи данни за начина, по който са стопанисвани военните имоти по времето на предишния мандат.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини