Нинова: Останахме единствените, на които задкулисието и мафията не могат да диктуват какво да правим

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова призова членовете на партията да я приемат нейната оставка. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

„Претърпяхме тежка загуба на изборите за 50-ото НС и за Европейски парламент. Поемам отговорността за тези катастрофални резултати и подавам оставката си пред всеки един от вас- тези, които ме избрахте за ваш председател и единствените, които имате право да я получите. Надявам се с това да спрат всякакви лъжи и интерпретации на знайни и незнайни платени анализатори, които нямат никаква представа от правилата и Устава на БСП, но денонощно коментират „неистинската“ ми оставка“, заявява тя.


„Няма да участвам в работата на Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП, за да се избегнат всякакви внушения за моя намеса в решенията на колективните органи на партията. Ще се съсредоточа в работата в парламента, където ще защитавам вашите интереси, както съм го правила винаги досега“, уточнява Нинова.
 
„Правила съм грешки, но никога не ви предадох и не продадох БСП, въпреки всичко, на което бях подложена. Посветих осем години на това да изчистя партията от клиентелизъм, зависимости и употребата ѝ за трупане на лично богатство и привилегии. Останахме единствените, на които задкулисието, „дълбоката държава“ и мафията не могат да диктуват какво да правим“, посочва още председателят в оставка.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини