56-годишен подпали сграда в Чакаларово за отмъщение,арестуват го

За палеж на имущество със значителна стойност 56-годишен е задържан в РУ-Кирково. Пожарът в сграда в село Чакаларово пламнал около 21 часа снощи. Незабавно на място са изпратени два екипа на РСПБЗН-Подкова и един екип на пожарния участък в Бенковски за потушаване на огъня. Изгорели: сградата, два леки автомобила, машини. Дежурна оперативна група от РУ-Кирково е извършила оглед. За по-малко от час полицейски служители установили съпричастния към деянието. Образувано е досъдебно производство по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс за палеж на имущество със значителна стойност. Работата по случая продължават група „Криминална полиция“ и разследващ полицай в РУ-Кирково.

Пожар в къща в село Енчец възникнал около 17,30 часа вчера. Според огнеборците неизправност в газова бутилка е причина за произшествието. До пристигането на екип на РСПБЗН-Кърджали собственикът успял да загаси огъня. Изгорели: газов котлон и шкаф. Пожарникарите изнесли газовата бутилка на безопасно място. 25 огнеборци са гасили седем пожара вчера, при които няма материални загуби. Около 19,30 часа вчера в землището на село Прилепци са горели 4 декара сухи треви и 4 декара горска постеля. Четири екипа на РСПБЗН-Кърджали и 8 служители на ДГС „Женда“ са загасили огъня. Огнеборци от службите в Момчилград, Подкова, Крумовград, Джебел и участъка в село Бенковски са гасили запалени сухи треви и отпадъци, като своевременната намеса на пожарните екипи е спомогнала огънят да не обхване големи площи. Пет от пожарите са причинени от късо съединение в далекопроводи.

Пет екипа на пожарните служби в Кърджали, Момчилград, Подкова и Ардино са отстранили паднали дървета на пътните платна след подадени сигнали снощи и тази сутрин. Екип на РСПБЗН-Кърджали обезопасил скъсан електропроводник в града до пристигането на специалисти от Електроразпределителното дружество.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини