Читалище „Юмер Лютфи“ готви голям концерт за Курбан байрам. Мюфтийството ще раздаде курбан за здраве и берекет

Изображение 1 от 3

    Традиционният празничен концерт „Заедно“ на Народно читалище „Юмер Лютфи“ гр. Кърджали, по-случай най големият мюсюлмански празник Курбан Байрам ще се проведе на 18.06.2024 г. /вторник/ от 19.00 часа пред бившия паметник на Георги Димитров.

    В програмата са включени традиционни фолклорни танци, модерни танци и много песни.

    На концерта ще участват Ансамбъл за турски песни и танци „Кърджали“, Детски танцов състав „Кадрие Лятифова“, Група за модерни танци „Сюрприз“  с художествени ръководители Юксел Есен и Нилгюн Апти и солистите Айдън Мехмед, Айсун Ахмед, Емел Хасан, Пънар Чекич,Чънар Мюмюн, Тасим Тасим, Берил Салибрам и Мелек Хасан с музикален художествен ръководител Айхан Ъшък. Водеща на програмата ще бъде актрисата Айсун Ахмед.

    По време на концерта  Районно мюфтийство Кърджали  ще раздаде курбан за здраве и берекет.

    „Празничният ни концерт се провежда под мотото „Заедно“, защото всички заедно без разлика на религия и етнос ще празнуваме един от големите мюсюлмански празници Курбан байрам. В Кърджали е традиция от векове религиозните празници да се празнуват заедно. „ заяви секретаря на читалище „Юмер Лютфи“ г-н Мюзекки Ахмед. Той благодари на кмета на община Кърджали г-н Ерол Мюмюн за подкрета му за културните мероприятия в общината.

    Традиционният празничен концерт се организира съвместни с Районно Мюфтийство Кърджали с подкрепата на Община Кърджали. Проявата е включена в културния календар на община Кърджали.

    Това съобщиха от ръководството на НЧ"Юмер Лютфи"

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини