Албания и Хърватия превъртяха играта с драматично 2:2

Хърватия и Албания направиха спиращо дъха равенство 2:2 в мач от група „В“ на Евро 2024.

Противно на предварителните очаквания играчите на Силвиньо в определени моменти от срещата напълно надиграха реномирания си съперник и в крайна сметка успяха да зарадват многобройните си фенове в Хамбург.

В началото на мача „ватрените“ запазиха тренда от първата среща с Испания - повече владеене на топката и катастрофална игра в защита. Последното се видя нагледно в 11-ата минута, след като центриране отдясно на Ясир Асани намери промъкналия се между Йошко Гвардиол и Йосип Шутало Казим Лачи и той с глава изпрати топката в мрежата на Доминик Ливакович.

След попадението постепенно хърватите взеха инициативата, но дори и присъствието на премиера Андрей Пленкович не успя да ги вдъхнови и те не създадоха чисто положение пред Томас Стракоша. Вместо това албанците можеха да затворят срещата в 31-ата минута, но оказалия се сам срещу Ливакович Кристиян Аслани изпрати топката в тялото на стража. 

Преди срещата селекционерът на Хърватия Златко Далич призова медиите за уважение, но играчите му не показаха на база на какво са основани неговите претенции. След като за пръв път в историята си завършиха полувреме в мач от груповата фаза на еврофинали без отправен удар в очертанията на противниковата врата, „ватрените“ все пак показаха воля за промяна след паузата.

Най-сериозните положения пред албанската врата дойдоха след центрирания, но Бруно Петкович и Марио Пашалич не съумяха да засекат топката по най-добрия начин. Празнуващият своя 33-ти рожден ден Андрей Крамарич даде тон за обрата с изравнителен гол в 74-ата минута, а попадението бе изработено от резервата Анте Будимир.

Само 2 минути по-късно хърватите излязоха напред в резултата, след като подаване на Будимир намери друга златна резерва - Лука Сучич, а след двоен рикошет топката се озова в мрежата на Стракоша. За последно с топката игра появилия се малко преди това Клаус Гясула.

Именно братът на някогашния играч на Литекс Юрген Гясула успя да изкупи вината си в петата минута на добавеното време, възползвайки се от отбита от Шутало топка, с което бе оформено крайното 2:2.

В часовете преди срещата привържениците на двата отбора се сблъскаха с проблеми от страна на организаторите, след като движението на влаковете по посока към стадиона бе преустановено и феновете трябваше да търсят алтернативни методи, за да изминат шестте километра разстояние до „Фолкспаркщадион“. Задръстването не подмина и автобуса на хърватските национали, които в крайна сметка успяха да стигнат навреме до съоръжението.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини