Първомайски отбор по приложно колоездене е призьор на кръг от Републиканското първенство

Изображение 1 от 5

    Отборът по Приложно колоездене на ОУ „Георги Караславов“ се класира на трето място на III кръг от Републиканския шампионат по Приложно колоездене за деца велосипедисти по правилата на FIA "Да запазим децата на пътя".

    Състезанието, което е част от спортния календар на Община Ямбол, се проведе в навечерието на Деня на Ямбол и на Националния ден на безопасността на движението по пътищата, на 22 и 23 юни 2024 г. То се организира от Български червен кръст-Ямбол в партньорство с Община Ямбол, Съюза на българските автомобилисти, Областна дирекция на МВР-Сектор „Пътна полиция”-Ямбол и Общински детски комплекс-Ямбол.

    Отборът, в състав в  състав Иван Цацаров, Христо Симеонов, Данаил Янков, Кирил Кирилов и Димитър Валентинов, беше воден от Минко Павлов.

    Отлично с теоретичният изпит се справи Данаил Янков, който не допусна нито една наказателна точка. В крайното индивидуално класиране той е трети, след представители на двата отбора на Берковица.

    Освен дебърското училище, свой отбор имаше и ОУ „Христо Ботев“, с Градина, воден от Калчо Калчев.  

    Отборите, класирали се на първо, второ и трето място: Берковица 1, Берковица 2 и Първомай, получиха купи, осигурени от Община Ямбол. Всички участници в състезанието получиха и много награди и грамоти, осигурени от БЧК-Ямбол и спомоществователите на Републиканския шампионат по приложно колоездене.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини