В съда наградиха изявени ученици в конкурса за „Есе по право“

Изображение 1 от 5

    В Районен съд - Хасково бе проведено официалното закриване на Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Това е съвместен проект на Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката, за учебната 2023 – 2024 г.

    Програмата бе организирана съвместно от Окръжен съд – Хасково, Районен съд – Хасково, Окръжна прокуратура – Хасково и Районна прокуратура – Хасково, както и учениците от Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково.

    На събитието присъстваха съдия Пламен Георгиев – председател на Районен съд – Хасково, съдия Христина Жисова – зам.- административен ръководител на Районен съд – Хасково, съдия Стратимир Димитров – съдия в Окръжен съд – Хасково и координатор на Образователната програма, Делчо Лавчев – заместник-окръжен прокурор, Румен Сираков – районен прокурор на Хасково, Веселина Иванова – учител по „Философия“ и наставник от страна на избраното училище и Мая Димитрова – административен секретар на Районен съд – Хасково.

    Организаторите на Образователната програма изразиха своята удовлетвореност от съвместната работа с учениците от ПМГ-Хасково и им пожелаха да са все така вдъхновени и амбициозни.

    На отличилите се ученици в конкурса за „Есе по право“, както и на учениците, участвали в Симулативния процес бяха връчени предметни награди.

    Образователната програма допринася за повишаване правната култура на учениците, за по-добрата информираност за структурата, функциите и значението на съдебната власт в Република България.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини