7 щангисти на „Хасково“ с отличия от държавното първенство

Град Русе бе домакин на Държавното лично първенство по вдигане на тежести. Седем спечелени отличия е равносметката за състезателите на Спортен клуб „Хасково“. Както вече писахме Мария Колева завоюва две титли. Тя триумфира при кадетките до 17 години в категория до 59 кг и при девойките до 55 кг. Титла завоюва и Габриела Кирева. Тя е първа при жените в категория до 76 кг. 

Сребърни медалисти са Деница Колева и Диян Янчев. Колева е втора при девойките до 81 кг, а Янчев при юношите до 109 кг. Играещият треньор Мая Иванова и младата надежда Златимир Петков са с бронзови медали. Иванова е трета при жените до 59 кг, а Петков при момчетата в тежка категория. 

„Доволен съм от представянето на състезателите. Можехме да стигнем до още два медала, но Георги Делчев и Христо Сотиров бяха възпрепятствани по уважителни причини да участват на първенството. Сега ни предстоят участия в турнири в Смолян и в Пловдив. Макар да нямаме много средства, ще участваме и в тези турнири“, сподели старши треньорът на СКВТ „Хасково“ Живко Архондев. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини