Млади театрали се завърнаха с награди от "Сцена край морето"

    Трето място и две индивидуални актьорски награди завоюваха театралните състави на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, Първомай на 16. Фестивал „Сцена край морето“, Поморие 2024 г.

    Двата състава се представиха с „Василиса“ от Мая Дългъчева и „Магьосникът от Оз“ по приказката на Франк Баум.

    Ралица Стоянова, която за втора година печели отличието, впечатли журито с две роли – на разказвача във „Василиса“ и  Синята магьосница в „Магьосникът от Оз“.

    Тази година блесна и талантът на Лазарина Аянска, която изигра Баба Яга.

    Момичетата са между само шестте отличени от I възрастова група. На фестивала се състезаваха 29 състава с повече от 400 актьори, разделени в две възрастови групи – до 14 и над 14 години. Повечето от съставите се водят от професионални актьори

    В тази конкуренция третото място за спектакъл  беше спечелено от групата „Детски театър“ с ръководител Теодора Кирякова.

    По време на събеседването журито отбеляза добрия темпоритъм на спектакъла, оригиналната идея за вплитане на театър на сенките, това, че децата са били концентрирани през почти цялото време, че говорят правилно и добре са изградили ролите си.

    Много добре се представиха и учениците от Театрален състав с ръководител Анастасия Ганева. Те бяха поздравени за добре изградения спектакъл и предаденото послание: „Понякога не ти е нужен вълшебник, за да получиш сърце, мозък или кураж, отговорът е в нас.“

    Всички актьори получиха грамота за участието си. Плакет и грамота получиха и ръководителите.

    Двата състава участват за втора година на фестивала „Сцена край морето“. За тях това е опит, удовлетворение и награда за положение труд.

    За да представят града и училището си, те получиха финансова подкрепа от Община Първомай и ръководството на СУ „Златаров“.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини