Днес на Евро 2024: Осминафиналите се затварят с потока на изненадите

Фазата на осминафиналите на Евро 2024 се затварят днес с потока на изненадите, в който не попадна нито един от топ сочените предварително за топ фаворити отбори.

Поток, в който намираме отборите на Нидерландия, Румъния, Австрия и Турция, като един от тях със сигурност ще бъде част от полуфиналите на турнира.

Преди старта на надпреварата очакванията за място в топ 4 на някой от тези отбори не бяха никак големи, но къде с доза късмет, къде напълно заслужено, те си спечелиха място в този поток.

Днес от 19:00 програмата започва с Румъния - Нидерландия по БНТ 1 и БНТ 3, a след това от 22:00 наше време е мачът Австрия - Турция по Diema Sport 3.

Победителите от тези два мача ще се изправят един срещу друг на четвъртфинала на 6 юли в Берлин.

Румъния - Нидерландия

Програмата се открива от 19 часа наше време в Мюнхен, където един срещу друг ще видим два тима, които не очаквахме да са точно в този мач.

Едва ли някой е очаквал, че точно Румъния ще спечели групата си на Евро 2024, особено в компанията на Белгия, а от друга страна имаме отбора на Нидерландия, който макар и далеч от славното минало, се очакваше да заеме едно от първите две места в групата си, а не третото.

На практика Румъния заслужи мястото си тук още с откриващия си мач на Евро 2024, който мнозина определиха за една от топ сензацията на груповата фаза изобщо.

В този двубой Румъния разби с 3:0 един тотално безличен украински тим, а нещата в турнира се стекоха така, че въпреки загуба с 0:2 от Белгия и тоталното надиграване, северните ни съседи знаеха, че реми със Словакия ги праща напред.

Късметът в целия този абсурден случай бе, че ремито устройваше и Словакия и очакваният от цяла Европа резултат се получи - 1:1, което прати Румъния не просто напред в турнира, но вместо срещу Франция, ги прати в този поток на изненадите.

Румънците не бяха постигали успех на голям форум през новия век и не бяха прескачали груповата фаза, но това се случи в момент, в който северните ни съседи бяха отписвани от всички сметки.

А днес срещу тях е отборът на Нидерландия. По традиция талантът е факт, но отборът е далеч от нивата дори отпреди 10-15 години, заради което "лалетата" не бяха слагани в сметките редом до фаворитите.

Представянето в групата го доказа, особено загубеният мач срещу Австрия, който остави нидерландците на третото място в групата.

Нещата обаче се стекоха така, че това трето място може да се окаже и добра поличба, особено със срещата срещу Румъния. При всички положения северните ни съседи бяха желан противник от всеки в тази фаза.

Австрия - Турция

При всички положения може би най-голямата изненада на груповата фаза бе отборът на Австрия, който с чудесния си футбол не само впечатли феновете из Европа, но и успя да спечели изключително тежка група в компанията на отбори като Франция, Нидерландия и Полша.

От по-скромните тимове именно австрийците са тези, които впечатляват с играта си, без в състава да личат имената на някакви суперзвезди.

Звездата във Вундетима се казва Ралф Рангник - неговият предводител, който е архитектът зад страхотния, силен и печеливш стил на игра.

Срещу себе си в Лайпциг австрийците ще имат отбора на Турция.

Югоизточните ни съседи също вярват, че имат поколение, което може да им донесе футболна слава, а двата добри мача в групата срещу Грузия и Чехия, както и наглед лекия поток, карат турците да мечтаят.

Очаква се сблъсъкът да е изключително горещ. Турците са най-подкрепания тим след Германия заради милионите турци, живеещи в страната, а при австрийците причината е близкото разстояние, което десетки хиляди фенове преодоляват за всеки двубой.

Освен това Австрия - Турция е може би най-непредвидимият мач от осминафиналите. Мач, в който Австрия ще търси първия си четвъртфинал от 70 години насам.

Източник: corner.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини