Тежките катастрофи в Хасковско са се увеличили с 51 спрямо миналата година

Изображение 1 от 4

    Броят на тежките пътнотранспортни произшествия в Хасковска област е нараснал значително. През вторите три месеца на тази година те са с 51 повече в сравнение със същия период на 2023 година. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР главен инспектор Димо Чобанов.

    През второто тримесечие на 2024 година тежките катастрофи са 85, докато в същите три месеца на 2023 година са били едва 34. В периода 1 април - 30 юни в региона са настъпили 85 тежки произшествия, при които има един загинал и 109 ранени. През 2023 година за същия период тежките катастрофи са 34 с двама загинали и 67 са ранени. Хасково е тъжен рекордьор в статистиката на „Пътна полиция“. На територията на община Хасково са станали най-много произшествия - 44.

    Като цяло нарушенията на Закона за движение по пътищата са се увеличили с 3586.

    През следващите месеци се очаква тежък трафик в региона заради потока от турски гастарбайтери по магистрала „Марица“ и хилядите румънски туристи, които пресичат региона на път за Гърция и ГКПП "Маказа". „Взети са мерки за предотвратяване на катастрофите и ще има засилено присъствие на пътни полицаи“, каза още Димо Чобанов.

    Статистическите данни и отчетите на различни институции трябваше да бъдат разгледани днес на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Заседанието се отложи поради липса на кворум. „Новата дата на заседанието ще бъде уточнена допълнително“, каза заместник областният управител на Хасково Митко Петров.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Да
      Да благодарим
      3 0
      08:53, 5 юли 2024
      Браво на Чобанов. Браво на МВР и КАТ, за това че няма храст в който не могат да се скрият.
      Но това ще се трепем по пътищата не им пречи, нали пълним хазната с глоби от снимки на ОМВ на 5 метра от изхода на града.
      Срам са тези структури. Срам.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини