Общинската сесия започна с поздрав за кмета

Без разисквания и противоречия премина редовната юлска сесия на Общински съвет Първомай. На нея присъстваха 19 от 21членове. Единодушно бяха приети всички решения по дневния ред на заседанието.

Светозар Славчев отчете дейността на общинския съвет през първото шестмесечие на 2024-а година. Той изрази задоволство от съвместната работа и подчерта, че няма нито едно върната решение заради незаконосъобразност.

Гласувани бяха 53 532 лв. за периода 01.01.2024 г. до 14.09.2024 г. за дофинансиране на маломерни и слети паралелки в училищата в общината.  да бъде отразена в актуализация на бюджета на Община Първомай за бюджетната 2024 година. Сумата всъщност е корекция на допусната неточност при изчисления на дофинансирането. Сумата ще бъде отразена в актуализация на бюджета на Община Първомай за бюджетната 2024 година.

Останалите точки също не предизвикаха дебат.

Заседанието на местният парламент започна със специален поздрав за рождения ден на кмета Николай Митков. От името на своите колеги Светозар Славчев му донесе букет със сини цветя (специално внимание на този факт обърна Илия Ганчев) и икона на Св. Мина.

Както знаете, каза Славчев, Св. Мина е закрилник на семейството и на пътниците и пожела на кмета заедно да извървят пътя, за да направят община Първомай едно по-добро място за живеене и да се гордеят с него.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини