Как се пие масло от риган

Маслото от риган е едно от най-мощните и ефективни природни лекарства, използвано още от древността заради имуностимулиращите и силни антимикробни свойства. Приемането на масло от риган има многобройни ползи - бори се с повече от 25 бактерии, причиняващи заболявания, някои от които – смъртоносни.

Ползи от масло от риган

Маслото от риган е сред мощните натурални антибиотици, засилва имунната система, подпомага храносмилателния тракт и дихателната система.

Масло от риган за храносмилане

Приемането на маслото насърчава нормалните процеси на храносмилане и допринася за извеждането на ненужните токсини от храносмилателния тракт. Облекчава тежестта и дискомфорта в стомаха, стимулира жлъчната секреция и подпомага чревната перисталтика. Противодейства при различни чревни паразити.

Благоприятства дишането

Един от сериозните проблеми, на които приемането на маслото помага, е при проблеми с дихателната система.

В последните години това е наболял проблем, който лекуваме с всички средства и сили. Приемът на масло от риган има отпускащо действие върху дихателната система, подпомага отхрачването и насърчава нормалното функциониране на дихателните пътища. С помощта на антибактериалните си свойства, инфекциите изчезват по-бързо и се появяват по-рядко.

Така упоритите алергии също абдикират пред този натурален антибиотик.

Проучвания показват, че този продукт има и антигъбични свойства благодарение на съединенията карвакрол и тимол.

Странични ефекти при приемане на масло от риган

Приемането на маслото все пак може да отключи алергични реакции при някои хора, затова е добре преди употреба да го тествате на сгъвката на лакътя си.

Ако използвате масло от риган върху кожата го, смесвайте с друго масло като кокосово или масло от жожоба. Това ще намали риска от дразнене и нежелани реакции. 2-3 капки от продукта, примесен с друго базово масло, са достатъчни са нанасяне върху определен участък от тялото.

При вътрешен прием на маслото задължително трябва да го употребявате разредено с олио или зехтин, за период не по-дълъг от десет дни.

Дозировката на маслото от риган зависи от концентрацията и вида на продукта, така че задължително се допитайте до вашия лекар или фармацевт.

Добре е при приемането на масло от риган да го комбинирате с пробиотик.

Не се прeпоръчва на бременни жени и малки деца.

И не забравяйте - дори когато приемате натурални продукти, е препоръчително да се консултирате с лекар.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини