Водещи фигури в Демократическата партия зоват Байдън да се откаже от изборите

Нанси Пелоси предупредила американския президент, че той не може да победи Доналд Тръмп

Американският президент Джо Байдън е подложен на нова вълна натиск да се оттегли заради възрастта си, след като предизборната му кампания бе спряна заради положителна проба за COVID-19, пише Би Би Си.

Американските медии съобщават, че двамата водещи демократи в Конгреса на САЩ - лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър и лидерът на малцинството в Камарата на представителите Хаким Джефрис - са се срещнали с него насаме, за да изразят загрижеността си относно кандидатурата му, предаде Би Би Си.

Бившата председателка на Камарата на представителите Нанси Пелоси му е казала, че той не може да победи Доналд Тръмп на изборите през ноември.

Си Ен Ен пише, като се позовава на четири източника, че Байдън е отказал, при което Пелоси е поискала от съветника на президента да ѝ представи ключови данни от управленския му мандат. Не е ясно кога се е състоял разговорът. От канцеларията коментираха единствено, че тя не е се е срещала с президента от миналата седмица.

По-рано през деня администрацията на Белия дом съобщи, че Байдън е дал положителна проба за коронавирус по време на пътуване в Лас Вегас и се е самоизолирал в дома си в Делауеър.

Лекарят му Кевин О'Конър заяви, че президентът има инфекция на горните дихателни пътища, хрема и кашлица. Била му е дадена първата доза „Паксловид“.

По време на посещението си в Лас Вегас Байдън изглеждаше по-вдървен и бавен от предходния ден, когато държа енергична реч пред организация за опазване на гражданските права, отбелязва Би Би Си.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини