Поддръжници на Доган от цялата страна се събраха на среща

Целта е да покажат, че партийните структури стоят зад призива за оставка на Пеевски

На голяма среща в София се събраха депутатите, изгонени и напуснали от парламентарната група на ДПС, както и представители на движението, верни на почетния лидер Ахмед Доган. Целта на сбирката, която се провежда при закрити врата в столичния хотел „София Балкан Палас“, очевидно е да консолидира съпротивата срещу председателя на партията Делян Пеевски, с когото Доган влезе в конфликт за контрола върху ДПС.

Повечето от пристигащите участници нямаха никакво желание да говорят пред медиите. Някои, когато бяха питани какво ще се случи в ДПС, отговаряха с класическото: „Доган решава." Все пак журналистите получиха обяснението, че искането за тази среща е по желание на партийния актив. Поканени са представители от цялата страна, които ще се срещнат с депутатите от ДПС, без групата на Пеевски (която всъщност е официалната парламентарна група на движението – бел.а.). Събранието цели да разсее твърденията, че е възможно сдобряване между Пеевски и Доган, както и да потвърди, че всички партийни структури стоят зад почетния председател и очакват да получат оставките, които Доган поиска – на Пеевски и петима души от неговото обкръжение (Хамид Хамид, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Ертен Анисова и Радослав Ревански – бел.а.).

Все още обаче поддръжниците на Доган не могат да кажат кога ще се съберат ръководните органи на ДПС, макар че те самите непрекъснато говорят, че кризата в партията може да се разреши само от нейните колективни органи.

Самият Доган не дойде за срещата. Депутатът Валентин Тончев увери, че почетният лидер много скоро ще се появи и ще говори, и всички ще го видят. По думите му, неговите поддръжници се намират в ежедневен контакт с него. Друг депутат - Павлин Кръстев, описа ситуацията в партията с фразата „Крадецът вика - дръжте крадеца."

 

Източник: http://www.segabg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини