Главчев призна за обаждания по телефона за кадруване на по-ниски позиции

Служебният премиер Димитър Главчев призна,че е получавал обаждания по телефона от политици по тема кадруване в изпълнителната власт. Те обаче не били за високи позиции, а за по-ниски – като заместник-областни управители, и били за запазване на хора. Според Главчев този натиск не бил толкова политически,а по-скоро по други професионални причини. Служебният пример допълни, че си комуникира с много политически лидери. Той твърди, че не му е оказвана натиск за високи позиции, включително и от президента, който го е назначил на поста.

Главчев не даде повече подробности за получаваните телефонни обаждания. Не се разбра защо той счита за допустими такива молби на по-ниско управленско ниво и дали ги е удовлетворил.

Служебният премиер не е доволен от темпото на двама – трима министри, но отказва да назовава имена и да коментира темата нов служебен кабинет преди развитието на самите събития. Главчев не коментира очакваното решение на Конституционния съд за промените в Конституцията и припомни, че освен КС има преценка и на самия президент кого да покани. На шега Главчев посочи, че следва да бъде сменен външния министър. Той уточни, че се шегува,но е добре постът наистина да се заема от човек от кариерата. Служебният премиер даде да се разбере, че не вижда нищо нередно в назначаването на Тодор Коджанейков,бивш личен охранител на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов,  начело на държавния авиационен оператор и че е съгласувал това назначение заради съществуващи обективни обстоятелства.

 

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини