Мелемов към майките в Смилян: "До десет дни започва строителство на тротоари"! Ще спре ли обещанието му блокадата на пътя за Рудозем?

Изображение 1 от 2

    След репортаж на еТВ, кметът на Смолян, Николай Мелемов, и заместник-областният управител, Красимир Даскалов, отидоха днес на място при недоволните майки в село Смилян. Припомняме ви, че в петък те заявиха, че се готвят на четвърти август да затворят главния път Смилян-Рудозем. Пред камерата на еТВ те разказаха, че шофьорите карат с висока скорост по пътя, който преминава през самото село. В същото време край републиканския път няма тротоари и те са принудени да вървят по самото пътно платно.

    "Страх ни е, колите хърчат по пътя. Децата и ние се движим по пътя. Всеки ден някой едва се разминава да не остане под гумите на някоя кола," оплакаха се днес пред кмета Николай Мелемов жителите на селото. Те разказаха още, че сами са събрали пари и незаконно са изрисували пешеходна пътека, само и само да принудят шофьорите да намалят скоростта по правия участък. Смилянци разказаха десетки истории, в които по чудо няма жертви. Затова поискаха тротоари, "легнали полицаи", знаци и камера с радар в опасния двукилометров участък.

    Градоначалникът им обясни, че за тротоари има готов проект и до десет дни ще започнат строителството на тротоари. Той допълни, че от местната управа също подавали писма до АПИ с подобни искания, тъй като пътят е републикански, но от агенцията действали бавно. Затова обеща на хората, че с риск общината да бъде глобена, ще монтират "легнали полицаи" на пътя.

    "Ще рискуваме, но ще ги сложим. Прави сте и имате пълно право в исканията си," допълни пред събралото се множество Мелемов.

    На срещата присъства и заместник-областният управител Красимир Даскалов. Той пое ангажимент да поиска от пътна полиция и АПИ да монтират камера с радар за скорост, която със сигурност ще спре джигитите по пътя.

    На срещата присъства и Тодор Батков-син от ГЕРБ, който също пое ангажимент към хората да помага за разрешаването на проблемите им.

    Пред камерата на еТВ, жителите заявиха, че "докато не видят реална работа по обещаното, няма да повярват на дадените обещания." Те категорично заявиха, че няма да отменят ефективните си протести и на четвърти август от 16:00 до 19:00 часа ще блокират пътя Смилян-Рудозем.

     
     
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини