Облакът Microsoft Azure отново претърпя глобално прекъсване

Microsoft се сблъска с ново глобално прекъсване на облака Azure вчера, което засегна редица услуги – от имейла Outlook до популярната игра Minecraft. Потребители по целия свят съобщаваха за трудности при свързване с облачната платформа Azure и проблеми при работа с Microsoft 365, Teams, OneDrive и Xbox Live.

„В момента проучваме проблеми с достъпа и влошаване на производителността в няколко услуги и функции на Microsoft 365”, съобщиха от Microsoft в отговор на въпроси от потребителите.

Според страницата за състоянието на Azure, прекъсването е започнало в 11:45 UTC на 30.07.2024г. (13:45 българско време), когато редица клиенти са имали проблеми при свързването с услуги на Microsoft по целия свят, включително в Америка, Азиатско-тихоокеанския регион, Европа и Близкия изток.

От своя страна, компанията обяви, че е направила промени в конфигурацията на мрежата и е внедрила алтернативни маршрути.

Наскоро възникна мащабен срив в облака на Microsoft Azure, който съвпадна по време с глобалния срив, причинен от неуспешна актуализация на софтуера за сигурност на CrowdStrike за Windows компютри. Това доведе до прекъсване на работата на много компании и услуги.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини