Правят макет на Минерални бани с части от Първомайска и Чернооченска общини

 

От община Минерални бани съобщиха, че предстои  изработката на релефен макет на общината с части от съседните общини Първомай и Черноочене. 

Съоръжението ще отразява терена, населените места, туристическите пътеки, водоемите, природните забележителности и културно-историческото наследство и ще е с площ 9 квадратни метра. То е част от проект, насочен към оползотворяването на туристическите ресурси на територията на общината. Част от пътеките и маршрутите не свършват до административните граници на общината и навлизат на територията на Първомайска и Чернооченска община. Това налага макетът да обхване и части от съседните общини и дори от съседните области, защото трите общини са гранични за три области - Хаковска, Пловдивска и Кърджалийска. 

Релефният макет ще бъде монтиран в Минерални бани, а изграждането му е по европроект. Прогнозната стойност на обявената обществена поръчка е 63 200 лева без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени утре - на 7 август. Макетът трябва да е устойчив на атмосферно влияние, да издържа температурен диапазон от -40 до +50 градуса. Заложеният минимален гаранционен срок е 10 години. 

Предвижда се още монтаж на предпазен парапет, 50 алуминиеви композитни маркери, както и създаване на мобилно приложение за четене и визуализация на 50 AR маркери. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини