През новата учебна година ДГ „Осми март“ ще работи по проект "Силен старт", финансиран по Програма "Образование" 2021 - 2027г.

        Целевите групи по проекта са деца от уязвими групи, включително от маргинализирани групи, такива с обучителни затруднения, с пропуски в усвояването на учебното съдържание, деца в риск от отпадане от образователната система, деца със СОП, в риск, с хронични заболявания и с изявени дарби, родители на децата от уязвими групи, учители, други педагогически специалисти и непедагогически персонал, образователни медиатори, социални работници, помощник-учители.

         Дейностите предвидени за изпълнение са 4.

         Първата е за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти, Втората се отнася до работа с родители на ниво детска градина. Тя предвижда провеждане на различни форми на интензивна работа с родители Дейност 3 е за допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със СОП, в риск, с хронични заболявания и с изявени дарби и за трайно приобщаване в предучилищното образование.

         Четвъртата дейност е в посока обща подкрепа за личностно развитие за достъп и трайно приобщаване на деца в предучилищното образование. По тази дейност се предвижда допълнително обучение по български език на деца, за които българският език не е майчин.

         Голямата цел на проекта е да бъде развит потенциалът на всички деца, включени в предучилищното образование, както и насърчаване и разгръщане на личностното развитие на децата за трайното им приобщаване в предучилищното образование и подобряване на образователните им резултати.

         По проекта са осигурени средства за обучение за повишаване на квалификацията на педагогическия персонал. По дейност 3 ще бъде назначен педагогически и непедагогически персонал, а проектът осигурява заплатата му.

         По тази програма проекти ще изпълняват детските градини в Градина, Искра, Дебър, Езерово и Воден.

         През учебната година „ДГ „Осми март“ ще работи и по проект „Хубаво е в детската градина“.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини