Ученици от ПГСС посетиха Кипър по проект „Еразъм+”

Изображение 1 от 6

         През юли 20 ученици и техните учители от ПГСС „Васил Левски“ се отправиха към Кипър, където реализираха пети проект по „Еразъм+“. Те работиха по темата „Устойчиви практики в аграрния сектор – възможност за доходи и младежка заетост в селските райони“.

         Учениците имаха възможност да се запознаят с развитието на пчеларството в региона от древността до сега. В ботаническата градина на Агия Напа наблюдаваха как се извлича лавандулово масло и се забавляваха в атрактивен растителен лабиринт. Посетиха и Фестивала на картофа, където местни производители бяха изложили продукцията си и споделиха практики за отглеждането им. В най-южната част на Европейския съюз групата посети защитен парк с евкалиптови дървета.

         Програмата на ученическата група и сезонът предразполагаше към много туристически маршрути. Местните ги поканиха на плаж, заведоха ги в парк със скулпторите на едни от най-големите съвременни художници, стигнаха до Синята Лагуна, разгледаха и столицата Никозия.

        Ученици и ръководители оцениха както тежките условия за селско стопанство в Кипър – непрекъснатите високи температури, така и прекрасната природа, която създава условия за развитие на туризма.  

         Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини