С голям интерес премина поредното занятие от „Лятна академия на Соник Старт 2024“

Изображение 1 от 3

         С голям интерес и любопитство премина   поредното  четвърто  занятие от  инициативата  на ЦОП и ЦСРИ Първомай „Лятна  академия  на  Соник Старт 2024“.

         Потребителите на ЦОП, ЦСРИ, ЦНСТДБУ -  Първомай,  приемни родители и гости  бяха на посещение в Районен съд -  Първомай.

        Децата проследиха  с интерес  презентацията на г-жа Атанаска Гаджева - административен секретар на РС  - Първомай – „Правото – изкуство на доброто и справедливото“. Те  разгледаха една от най-старите съдебни зали, която се намира в сградата на Съдебната палата в гр. Първомай, построена през 1934 година.   Научиха много за държавността и символите на държавност - герба, знамето, печата, химна на Р България, властта, законите,  видовете съдебни дела. Успяха да седнат на столовете  на  съдията, съдебните заседатели и прокурора, да бъдат свидетели и адвокати макар и за кратко време.

        Екипите на ЦОП и ЦСРИ отправят   благодарност  към  председателя  и   административния секретар  на РС -  Първомай  за възможността децата да посетят съдебната зала и да придобият знания за държавността и правото.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини