Пеевски пита Доган за 30 милиона лева от ББР. Калин Стоянов може да води листа в негова партия

Нормалните в ДПС подкрепят мен, закани се лидерът на групата на ДПС в НС

Лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски каза, че почетният председател Ахмед Доган трябва да бъде попитан за 30 милиона лева, които по думите на Пеевски е „откраднал“ от Българската банка за развитие (ББР).

Това е първият път, в който Делян Пеевски пряко обвинява Доган в корупция. Пеевски обяви, че знае „кои са дерибеите“ и че „нормалните хора в ДПС“ подкрепят него, а не Доган.

„Тези хора днес трябва да попитат своя почетен председател: „Г-н Доган, къде са тези 30 милиона, които откраднахте от ББР?" и тогава като чуем този отговор - ще продължим разговора“, заяви Делян Пеевски по отношение вътрешнопартийната битка за ДПС.

Пеевски каза, че почетният председател „си има своите права“, но няма право да го свали от поста му председател на ДПС. „Когато другите председатели (б.а. Джевдет Чакъров) се опитаха да запазят марката ДПС, те загубиха своята легитимност като председатели“, коментира депутатът в кулоарите на Народното събрание.

Делян Пеевски призова медиите да попитат Кирил Петков как точно „довел“ Калин Стоянов в МВР.

„Той е лежал в една кола заедно с него и Петър Петров - на задната седалка като в сандвич. От едната страна е бил зам.-шефът на ДАНС Петър Петров, а от другата Калин Стоянов - по средата е бил Кирил Петков. Не знам в какво положение е бил, колеги, бил е в тази кола. Какво са правили - ще ги питате тях“, каза той.

Пеевски zaяви, че Калин Стоянов си върши работата „изключително професионално“ и че миналите избори се били проведени изключително добре.

Той даде заявка, че ако Калин Стоянов бъде свален от поста си, той ще го направи водач на листа на „своята партия“.

Лидерът на групата на ДПС в парламента обвини президента, че безвъзвратно е нарушил Конституцията и така е отправил България „право към Москва“. По думите му никой не се възпротивява на Радев и ако имаше нормални политически лидери, днес трябвало да има подписка до Конституционния съд, който да тълкува действията на президента.

„Г-н Борисов - гласува ли тази конституция с мен и Кирил Петков - беше ли нарушен вчера Конституция - беше“, отговори си сам Делян Пеевски на въпросите.

Кирил Петков: Калин Стоянов беше предложен от ГЕРБ

На свой ред Кирил Петков коментира, че Делян Пеевски не може да получи сам и един глас и че всеки вот, който получи, би бил нагласен. „Аз не вярвам, че той има нормална политическа подкрепа от когото и да било“, каза Петков.

Той твърди, че Калин Стоянов е бил посочен като вътрешен министър от Мария Габриел (ГЕРБ). По повод твърденията на Пеевски, че Петков е „лежал като сандвич“ на задната седалка той каза:

„Да, интервюирал съм Калин Стоянов. Да, срещнали сме се в кола. Но това са техни инсинуации. Калин Стоянов беше предложен от ГЕРБ и исках да видя дали този човек има възможност да бъде вътрешен министър."

Кирил Петков определи случващото се като драматургия на Пеевски с цел да овладее МВР.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини