Volkswagen подготвя нов Beetle

Според информация на списание Autocar от Volkswagen ще покажат новия си концептуален Beetle на автомобилното изложение в Лос Анжелис през месец ноември.

Данни, поместени в изданието, разкриват, че от компанията вероятно ще предлагат кола с нов облик и избор между по-мощни двигатели за нея. Очаква се автомобилът да бъде пуснат в продажба през 2011 година.

Така например 2-литровият агрегат, използван за Volkswagen Beetle, ще е с мощност от 213 к.с., което го прави по-мощен от настоящия му вариант. От компанията ще предлагат и други два бензинови двигателя – 1.4-литров с мощност от 162 к.с. и 1.2-литров с мощност от 106 к.с.

От Volkswagen обмислят и идеята да създадат хибридна версия на Beetle.

Според данни на Autocar автомобилът ще бъде по-широк и с по-голямо междуосие, като ще се произвежда в същия завод (и ще ползва същата платформа) като Volkswagen Jetta. Очаква се колата да е с предно окачване тип McPherson и торсионно задно, като има вероятност от компанията да предлагат на клиентите си и многоточково задно окачване.

Промените в екстериора на автомобила може да бъдат вдъхновени от дизайна на концептуалния Volkswagen Ragster (от 2005 година), но според информацията, поместена в Autocar, стилът на новия модел ще се отличава с повече елегантност.

Вероятно покривът на новия автомобил ще е плосък, подобно на този на Ragster. Очаква се моделът да бъде снабден и с типичните за представителите на Beetle кръгли фарове и обли калници. Промените в интериора ще осигурят повече функционалност и комфорт и същевременно ще допринесат за увеличаването на багажното пространство. От Volkswagen ще предлагат и серия опции за индивидуализиране на колата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини