Над 600 бойци от България и чужбина ще влязат в симулативен военен конфликт на летище „Узунджово“

За трета поредна година Община Хасково и Сдружение „Еърсофт София“ организират демонстрации на военно-симулативната еърсофт игра „Viper VIII“. Те ще се проведат на Бивша авиобаза "Узунджово", където ще се разгърнат и тридневните бойни действия, съобщиха от общинската администрация.

Над 600 бойци от България и чужбина ще влязат в симулативен военен конфликт на летище „Узунджово“. Играта ще продължи три дни без прекъсване. Екипировката е от точни реплики на съществуващи бойни оръжия и системи, които изстрелват 6 мм. или други безопасни проектили на дистанции до 100 м.

Хасково вече се утвърди като един от най-атрактивните центрове за провеждане на еърсофт-игри, заради уникалната база на бившето летище „Узунджово“ и партньорството с Община Хасково, която предоставя възможност на еърсофт-общността да провежда тук едни от най-епичните си битки.

Преди да започне военната игра, в петък, 30 август, от 11:00 часа на авиобаза „Узунджово“ всеки любител на екстремните преживявания може да присъства на открити демонстрации на еърсофт въоръжение, тактическо оборудване, техника. И тази година обединяващото мото на Община Хасково и Сдружение „Еърсофт София“ е „Да на играта! Не на войната!“

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини