Художникът Неделчо Марков изнася лекции за изкуството като инструмент за себеизразяване

Изображение 1 от 2

    Неделчо Марков е гост-лектор на фестивала „Здравей, здраве“, който се организира в големите градове на България.

    Неделчо е художник, живее в първомайското село Татарево и неотдавна се завърна от Англия. Той работи в различни сфери на изобразителното изкуство - илюстрация, графичен дизайн, скулптура и живопис. След завръщането си той предава знанията и уменията си на десетки първомайски ученици.

    Тема на лекцията му е "Изкуството – път към автентичност".

    Тя вече е слушана при голям интерес в Пловдив. Предстои да бъде изнесена и в Ямбол на

    Темата засяга начините, чрез които изкуството канализира емоции и служи като инструмент за намиране на автентичното Аз на човека.

    „Или куражът да бъдеш себе си, допълва Неделчо Марков и разкава още: Темата засяга ролята на изкуството в личностното развитие на човек. Начин да изрази потребностите си, индивидуалността си, интересите си и всичко, което прави човека, човек! Също така изкуството като инструмент за изследване на тъмните и светлите страни на личността и интегрирането им в балансирана цялост. Страхове, несигурности, страсти и интереси. Достигане на здравословна динамика между тях. А не скачане от перфекционизъм (породен от страхове) в маниакално свръх самочувствие(породено от егото).“

    Фестивалът „Здравей, здраве“ има за цел не просто да изведе здравословния начин на живот на преден план. Той се обръща към идеите, ентусиазма, доброволчеството, свързани с всички аспекти на здравето – от здравословни продукти до психично здраве. На картата на фестивала има над 25 града.

    Следващата лекция на Дечо Марков ще бъде на 15 септември в Ямбол.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини