7 социалисти почетоха Девети септември в Хасково

    Само 7 социалисти дойдоха да почетат 9 септември в Хасково, една от най-спорните и разделящи българското общество дати в най-новата ни история. Скромната по численост група поднесе цветя пред Братската могила в парк „Ямача“.

    През 1944 година, в първите дни от окупацията на България от Съветската армия, е извършен преврат, с който започва 45-годишното управление на Българската комунистическа партия. В годините на социализма това беше най-големият празник в някогашната Народна Република България, а БСП и други леви формации го празнуват традиционно и сега.

    „Тук сме само ръководството на БСП-Хасково, но използваме случая да поздравим всички наши другари социалисти. Тук сме, защото 9 септември е част от българската истроия и заслужава нашата почит“, каза организационният секретар на БСП Хасково Богдан Кирилов.

    Той коментира и темата за разцеплението в редиците на социалистите. Според него, не може да се говори за две социалистически партии нито на национално, нито на местно ниво.

    „БСП има легитимно избрано ръководство, в лицето на Атанас Зафиров, който е временен председател на партията. Всички областни структури на БСП, включително и хасковската, го подкрепят. Останалото са лични амбиции на определени хора“, каза още Богдан Кирилов.

    На въпрос дали Камен Тодоров е част от БСП, Кирилов отговори: „Камен Тодоров е член на националното ръководство на БСП и като такъв е длъжен да спазва решенията на това ръководство."

    Според него, БСП ще се яви на тези избори по-единна и по-обединена от всякога. До края на деня днес се очаква БСП да се регистрира за участие в парламентарните избори на 27 октомври в ЦИК.

    „В Хасково текат номинации, листата ни все още не е готова окончателно. Тя ще бъде регистрирана в РИК Хасково в указания от закона срок“, каза още Богдан Кирилов.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Яя
      Яяор
      31 -20
      15:11, 9 сеп 2024
      Окупацията на България,и разделението на НАШИ и ВАШИ.
      • 12
        1234
        33 -28
        15:51, 9 сеп 2024
        А сега няма ли наши и ваши????Само че тогава хората живееха в пъти по-добре!!!!!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини