Местят ясления филиал в Градина в основната сграда на заведението

Изображение 1 от 2

    От новата учебна година грижата за най-малките жители на с. Градина ще е още по-добра. Това стана ясно на вчерашната среща с родители, на която присъстваха кметът на Община Първомай Николай Митков, зам. кметът Радослава Ставрева, кметът на село Градина Еленка Петрова и директорът на ДГ “Първи юни” Наталия Георгиева. Поводът за срещата бе преместването на ясления филиал в основната база на детското заведение.


    “ Няма повод за притеснение. Реорганизацията е продиктувана изцяло от икономически и законови съображения. Децата са намалели на 10, а по закон не може да има филиал за група под 13. Детската градина има добри условия за малчуганите, педагозите и осталият персонал са на високо ниво. Така, че грижата за вашите деца ще бъде още по-добра. Предстои да бъдат отпуснати 1 млн. лв. за изграждане на още една сграда и спортен салон в двора на детската градина” – посочи Николай Митков.
    Сградата на ясления филиал няма да бъде продавана. Намерението на Общината е тя да бъде използвана за социални дейности.
    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини