Воеводи на протест срещу поскъпването на тока

Пореден протест на ВМРО срещу планираното увеличение на цените на тока ще се проведе на 25 март (четвъртък). Този път протестът е пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), която следва да се произнесе по искането за въвеждане на такса „мощност” и повишаване на цените на електроенергията за потребители. Преди седмица шестотин души, водени от ВМРО, се събраха пред сградата на чешката компания ЧЕЗ в столицата.

Шествието започва от 11.00 ч. пред храм-паметника „Александър Невски” в столицата и ще продължи до сградата, в която се помещава ДКЕВР на бул. „Дондуков” 8 – 10 (близо до Младежкия театър). В протеста ще участват и представители на организациите на пенсионерите, които и миналия път подкрепиха проявата.

На протеста представители на ВМРО ще внесат в ДКЕВР мотивирано предложение за ценовата политика, което включва гаранции за замразяване на цените на комуналните услуги. От Организацията предупреждават, че ако ДКЕВР не уважи исканията, ще бъдат организирани национални протести срещу електроразпределителните дружества в цялата страна - каквито през годините ВМРО организира във Варна и в Пловдив.

„Не ни карайте след радиаторите да си свалим и електромерите” е символичният надслов на протеста.

В същото време енергийният регулатор ще проведе заседание за исканото от "Булгаргаз" свързано с цени на прородния газ.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини