Mercedes пуска лимитиран AMG GT специално за феновете на Formula 1

Моделът е вдъхновен от болида на Mercedes-AMG Petronas F1

Mercedes има специално предложение за феновете на Formula 1. Поне за по-заможните от тях. Компанията пуска лимитирана серия на AMG GT, която е вдъхновена от болида на отбора Mercedes-AMG Petronas F1.

Моделът се казва Mercedes-AMG GT 63 Pro 4Matic+ „Motorsport Collectors Edition“. Дългото име ще бъде носено от само 200 броя от автомобила. Всеки от тях ще е ориентиран към пистата, но напълно легален за пътя.

Колата ще бъде „облечена“ в разцветка, която е от болида на F1 отбора и е актуална към настоящия сезон. Тя включва ръчно изрисувани звезди и ярки линии в характерния за Petronas цвят.

Колекционерският автомобил е оборудван с 21-цолов джанти, като ярките акценти са разположени на ключови места по колата, включително джантите, дифузьорът и дори спирачните апарати. Колите идват с всички екстри, включително екстериорния карбонов пакет, както и AMG Night Package II.

Подобна е и ситуацията в интериора, където черният цвят доминира, но е разкрасен ярък контрастен шев и амбиентното осветление. Седалките са комбинация от кожа и Microcut микрофибърен текстил.

Оборудването включва система Burmester High End3D с 15 говорителя и обща мощност 1170W. На разположение са още 360-градусова камера, MBUX Interior Assistant, пълен пакет за асистенция на шофьора, хедъп дисплей и др.

От гледна точка на механиката, автомобилът запазва 4-литровия битурбо V8 двигател, който развива 612 к.с. Спринтът до 100 км/ч е 3,2 секунди, а максималната скорост ще е 317 км/ч. Компанията не съобщава каква е цената на колекционерския модел.

 

Източник: carmarket.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини