Кърджалиецът Сонер Коджабашев жъне успехи с националния отбор по футбол на Белгия, нашата федерация нехае

    Кърджалиецът Сонер Коджабашев жъне успехи с националния отбор по футбол на Кралство Белгия,а нашата федерация нехае.Нашето момче е в юношеския тим U17 и преди два дни направи две асистенции за разгромна победа над Люксембург с 4:1.Той записа и пет участия в U16 като игра срещу Нидерландия,Дания,Швейцария и Люксембург.

    Сонер Коджабашев е забелязан от националната федерация на Кралство Белгия още на 13 години.Поканен е за проби на 14 години.В националния U 15 e включен,но е резерва.

      Сонер Коджабашев е роден през 2008 г.в Кърджали.Родителите му са от ардинското село Горно Прахово.През 2010 г.се установяват в белгийския град Лиеж.Баща му Митат Коджабашев в младежките си години е изявен спортист,тренирал борба в Спортното училище в Хасково.Отдаден на българския спорт.Той насърчава малкия Сонер да спортува.Кърджалиецът започва да тренира от седемгодишен в малък клуб. Забелязан е от едноименния кралски клуб в града ПФК Лиеж.Клубът се състезава във втора дивизия,но е в полезрението на националните селекционери.Така откриват и нашия талант.

      В момента Сонер се готви в за важен мач с националния отбор на Белгия срещу Норвегия през октомври в базата на тима.

     Митат Коджабашев сподели за Кърджали бг вести,че младия талант има белгийско и българско гражданство.Като борец състезавал се за нашата Родина бащата съжалява,че синът му не играе за българския национален отбор.Според него родните федерации трябва да следят изявите на нашите деца в чужбина и своевременно да им дават възможности за развитие в националните отбори.Дава за пример Р Турция.Нейната футболна федерация поканила Сонер в националната гарнитура,но нашето момче отказало.

    Текст:Георги Кулов

    Снимки:Личен архив

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини