ЦИК отмени имунитета на Мюмюн Искендер, привърженици протестират пред ареста в Хасково

    Централната избирателна комисия в София отмени съдебния имунинет на арстувания кмет на Минерални бани Мюмюн Искендер. Така той, синът му и общински служител, остават в ареста по обвинение в злоупотреба със средства от еврофондовете.

    Междувремнно привърженици на арестувания кмет на Минерални бани Мюмюн Искендер преместиха протеста си от паркинга пред Съдебната палата пред следствения арест в Хасково. Това стана след продължило около 4 часа съдебно заседание.

    Както вече писахме по-рано процесът, който трябваше да определи мерки за неотклонение на Мюмюн Искендел, синът му Али Мюмюн Али и общинският служител Байрям Иляз започна в 15,30 часа днес. Те са обвинени в злоупотреба със средства от еврофондовете.

    Час по-рано десетки привърженици на формацията с лидер Ахмед Доган се събраха за да окажат морална подкрепа на тримата задржани. Адвокатите първо поискаха време за да се запознаят с почти 70 тома материали по делото. Получената отсрочка беше по-малко от час, след което делото продължи.

    Така магистратите решиха процесът да продължи в друго съдебно заседание, насрочено за 3 октомври т.г. Обвиняемите обаче не бяха освободени, а отведени в следствения арест. Това възмути насъбралото се множество и те се преместиха пред следствения арест в Хасково.

    Междувремнно РИК-Хасково регистрира листата на коалицията "Алианс за права и свободи" с водач депутата Мюмюн Мюмюн. Кметът Искендер е на пета позиция в листата от 16 кандидати за депутати.

    Малко по-късно ЦИК публикува на официалния си сайт решението, с което отменя имунитета на Искендер като кандидат за народен представител.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Па
      пача
      38 -6
      21:09, 23 сеп 2024
      Щом е крал да бъде съден!Защо го защитават тия там.
    • 2
      Ба
      Бау бау
      29 -2
      21:17, 23 сеп 2024
      Младен Истината къде е ? Защо не е дошъл да защити шефа си.
    • 3
      Пи
      Пича с Москвича
      25 -6
      21:21, 23 сеп 2024
      Десетки протестиращи ? Не виждам повече от 5 феса .
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини