Богата музикална програма ще предложи камерен оркестър "Орфей" в своя юбилеен 50-ти музикален сезон

Богата музикална програма ще предложи камерен оркестър "Орфей" в своя юбилеен 50-ти музикален сезон. Концертът-откриване ще се състои на 25 септември /сряда/ от 18.00 часа в Тържествената зала на Минна дирекция като в програмата са включени класически произведения от световноизвестни композитори, както и български автори, които са изиграли ключова роля в музикалното наследство на страната. Под диригентската палка на маестро Райчо Христов, който ръководи оркестъра от създаването му през 1975 г., "Орфей" ще предложи на своята публика незабравимо музикално пътешествие.
Камерен оркестър "Орфей" е един от най-утвърдените музикални състави в България, с богата история. През своята 50-годишна история оркестърът е участвал в множество престижни фестивали, гастролирал е в страната и чужбина и е получил признание от критика и публика за своя висок професионализъм.
Юбилейният сезон обещава да бъде изпълнен с разнообразни концерти, майсторски класове, срещи с ученици от пернишките училища и специални участия на млади солисти НМУ „Любомир Пипиков“ и НМА „Панчо Владигеров“ . Оркестърът ще продължи традицията си да обогатява културния живот на Перник и да запознава новите поколения с красотата на класическата музика.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини