Пострадалите животновъди от с. Левка получиха дарение от дървен материал

Дарение от дървен материал достави днес Югоизточно държавно предприятие - Сливен за пострадалите от пожарите животновъди в село Левка по предложение на министъра на земеделието д-р Георги Тахов. Първият камион от 10.5 куб. м фасонирани греди, дъски и летви от бял бор и смърч получи Явор Илиев, а втори камион с още толкова строителен материал ще бъде дарен и на Недко Тонев. Двамата са съсобственици на изгорялата кравеферма в Левка. Дървеният материал ще бъде използван за изграждане на нов покрив на стопанската постройка, съобщиха от Община Свиленград.

Безвъзмездната помощ връчи директорът на Държавно горско стопанство – Свиленград инж. Михаил Михайлов в присъствието на кмета на общината арх. Анастас Карчев. Веднага след бедствието кметът назначи общинска комисия, която спешно направи оглед на пострадалите от пожарите села и изготви количествено-стойностни сметки за строителните материали за възстановяване на стопанствата. Арх. Карчев лично информира министъра на земеделието при посещението му в общината за необходимата от държавата помощ.

Преди дни министър Тахов и директорът на ЮИДП-Сливен инж. Димчо Радев посетиха фермата на Николай Добрев в село Равна гора, която също пострада тежко от пожарите в община Свиленград. Там със съдействието на предприятието са доставени 50 куб. м едра строителна дървесина за реконструкция на изгорелите стопански сгради.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини