Алианс за права и свободи в Кърджали:Д-р Ахмед Доган ни даде Родина!

    Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган ни даде Родина.Мислехме за изселване.Но останахме,работим и ще умрем в България.Около тези думи на кандидата за народен представител от Девети кърджалийски многомандатен район Елван Атила се обединиха участниците в предизборната среща на коалицията Алианс за права и свободи в Кърджали,която постави началото на предизборната им кампания.

     Д-р Ахмед Доган е главен архитект на демокрацията в България,подчерта друг кандидат за народен представител от коалицията-Динчер Фариз.

    За мен е чест и отговорност,че съм в една листа с почетния председател д-р Ахмед Доган подчерта друг кандидат за народен представител –Кадир Мустафов.

    ДПС е нашата партия и ще си остане нашата.Истинските депесари са в тази зала.Ще бъдем победители в тази битка.Няма връщане назад!Горе главите!подчерта Танджу Юсеин,също кандидат за народен представител от Кърджали.

     Участниците във форума бяха единодушни,че е чест за Кърджали д-р Ахмед Доган да води листата в 9МИР.Това е така,защото в коалицията Алианс за права и свободи е автентичното ДПС и неговия почетен председател.Опитват се да откраднат името ДПС,но не могат да ни вземат същността,бяха единодушни ораторите.

      Салонът на Дома на културата днес бе препълнен от хора дошли да видят и чуят кандидатите за народни представители от листата на Алианса за права и свободи за Девети кърджалийски избирателен район.На откриването на кампанията присъстваха областният лидер на ДПС без Пеевски Ресми Мурад;кметовете на общини Шинаси Сюлейман;Себихан Мехмед,Илкнур Кязим и Изет Шабан.Сред гостите бяха бившите кметове на общини доц.д-р Хасан Азис и Айдън Осман.Сред присъстващите бяха учредители на ДПС,както и репресирани от тоталитарния режим заради съпротивата си срещу  т.нар.Възродителен процес.Да уважат домакините бяха дошли Ачо Йорданов водач на листата на коалицията в 13 МИР Пазарджик и Мюмюн Мюмюн,водач на листата в 29 МИР Хасково.

      Бе представена листата на Коалицията Алианс за права и свободи за Девети кърджалийски многомандатен район.Водач на листата е д-р Ахмед Доган,един от организаторите на съпротивата срещу т.нар.Възродителен процес.Втори е едно от имената легенди в ДПС Ремзи Осман ,народен представител в 7 парламента.Трети е инж.Павлин Кръстев депутат в 5 парламента.Четвърти е инж.Юсеин Ахмед,общински съветник.Пети е Елван Атила,създала фейсгрупата „Аз подкрепям Доган”.Шести е общинският съветник Кадир Мустафов.Седми е арх.Юсуф Налбант,председател на САБ в Кърджали.Осми е Ферхад Ферхад.Девети е Танджу Юсеин,общински съветник.Десети е Тинчер Фариз.

      Много от ораторите говориха на майчиния си език,включително и Ремзи Осман.Елван Атила подчерта,че това е изконно право ,регламентирано от конституциите приети през 1947 и 1974 г.,но пропуснато от тази,приета през 1990 г.Турците и мюсюлманите докараха демокрацията в Р България,но последната „демократична” конституция им отне правото да агитират на майчиния си език,категорична бе ораторката.Тя бе посочи,че турците са демократите в нашата страна.

      България е нашата Родина и ние очакваме честта и достойнството на всеки неин гражданин да бъде защитена,подчерта инж.Юсеин Ахмед.

     След комунистическия режим на Тодор Живков,сега на ход е комунистическия режим на Делян Пеевски.Подложени сме на репресии.Една от репресираните е моята съпруга,отбеляза

    Кадир Мустафов.Той бе категоричен,че настоящия кмет на Кърджали и водач на листата на ДПС-Ново начало в Девети кърджалийски многомандатен район Ерол Мюмюн  е маша на Делян Пеевски,турчин,който мачка турци.

     Инж.Павлин Кръстев призова присъстващите да се извинят на членовете и симпатизантите на ДПС ,че са допуснали Делян Пеевски да овладее и разцепи партията.

     Ремзи Осман увери кърджалийци,че в областта ще дойде почетния председател и ще обиколи общините.Той каза още,че причината за атака срещу Сокола е нежеланието му да се направи правителство на Делян Пеевски от името на  ДПС и ГЕРБ.Липсваше коалиционно споразумение.Щяха да сложат министри от името на ДПС,без те да са излъчени от нашата партия подчерта Ремзи Осман.

     Поздравления отправи Мюмюн Мюмюн от Хасково и члена на ЦОБ Валентин Тончев.

    Областният лидер на ДПС без Пеевски Ресми Мурад обобщи.Той бе категоричен,че благодарение на верните привърженици на ДПС ,коалицията Алианс за права и свободи ще вкара в Народното събрание поне 30 депутата.Той бе отбеляза,че ще срещнат сериозно противодействие.Само в Община Кърджали Ерол Мюмюн е уволнил 50 човека по политически причини.Направен е опит да се провали откриването на предизборната кампания,като на коалицията е първоначално е отказан достъп до залата по нареждане на градоначалника.

    Ресми Мурад  предрече,че само ДПС под ръководството на д-р Ахмед Доган може да изведе страната от тежката политическа криза.За неговия авторитет говори дори само факта,че страната ни е приета в НАТО на рожденния му ден.

     Ораторите бяха единодушни:Гласувайте с № 13 в бюлетината за коалиция Алианс за права и свободи т.е. за автентичното ДПС.

    Текст и снимки:Георги Кулов

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Платена публикация

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини