Известният български актьор Валентин Танев става директор на театъра в Димитровград

Общинския драматичен театър „Апостол Карамитев“ Димитровград от днес е с нов директор. Временно длъжността ще се заеме от известния български актьор и режисьор Валентин Танев. Ще заема позицията до избирането на постоянен титуляр на поста, след провеждане на конкурс за директорското място.

Валентин Танев е уважавана фигура в театралните среди, бил е заместник-председател на Съюза на артистите в България и един от обичаните и популярни театрални и филмови актьори и режисьори у нас с над 60 роли в театъра и 40 роли в киното и телевизията. Отличен е с над тридесет литературни и театрални награди. Носител е на  Аскер за най-добра мъжка роля 2006г., награда „Икар“ за най-добра мъжка роля, две награди „Любимец 13“, връчвани именно от театъра в Димитровград, сред които е награда от публиката за любим актьор. Играл е на сцените на някои от най-авторитетните световни сцени в Италия, Франция, Германия, Швейцария, Израел, Русия, Белгия и други. Като преподавател участва в международни уъркшопове със студенти от Университета Илинойс – Чикаго и други международни проекти.

Валентин Танев е завършил ВИТИЗ през 1984г. в класа на проф. Крикор Азарян. От 1997 г. е в трупата на Народен театър „Иван Вазов“ а сега става ВрИД на Общинския драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини