Какво да гледаме в Max през октомври

През октомври в Мах очакваме вълнуващи премиери на нови и любими заглавия. Започваме с документалния филм „Истинските супергерои“ на Бианка Илич, личен емоционален разказ от първо лице за силата на човешката воля, който ще има своята стрийминг премиера на 19 октомври, Международният ден за борба с рака на гърдата, и ще се нареди в селекцията със съвременно родно кино, „Предложения от България“, в локалния каталог на платформата Max. Продължаваме с HBO Original сериала „Франчайзът“ и с първия френски Max Original сериал „Отдадена приятелка“. При филмите също очакваме Max Original предложения – дългоочакваната адаптация на бестселъра на Стивън Кинг „Сейлъм'с Лот“ и "Езерото Кадо". В месеца на Хелоуин сме подбрали и някои страховити предложения като „Капанът“, „Торбалан“, „Варварин“ и други. Цялото семейство ще се забалява с триото Мани, Диего и Сид във филмите от поредицата „Ледена епоха“, а също и със световно известният домашен котарак Гарфилд.

При риалити поредиците също преобладава хелоунският дух – ще видим паранормални истории, екзорсисти, ремонт на погребален дом, зловещи къщи и страховити бисквитки.

При спорта в края на октомври по Евроспорт и Мах започват първите състезания в зимните спортове, въпреки че всички искаме лятото да продължи поне до Коледа. В последния уикенд на месеца зрителите ще могат да видят старта на световната купа в алпийските ски, както и второто състезание от сериите Гран При на международната федерация по кънки.


СЕРИАЛИ

ФРАНЧАЙЗЪТ, нов сериал
MAX – 7 октомври
Екипът на не много успешен франчайз филм се бори за мястото си в киновселената. „Франчайзът“ хвърля светлина върху хаоса в света на създаването на филми за супергерои, за да зададе въпроса – как точно се прави кинематографична поредица? Защото всяко нещо си има история на произхода. ТРЕЙЛЪР



ОТДАДЕНА ПРИЯТЕЛКА, нов сериал
MAX – 11 октомври
Психологически трилър, вдъхновен от действителни събития, който проследява Кристел Бландин – парижанка и заклета почитателка на рок музиката, която става свидетел на ужасяващите атентати от 13 ноември 2015 и бързо се внедрява в общността на оцелелите. Крис твърди, че най-добрият ѝ приятел Венсан е сред десетките критично ранени в „Батаклан“ и става незаменима за групата, а по-късно си извоюва и важна роля в една от асоциациите на оцелелите. Въпреки всеотдайността ѝ, в историята ѝ започват да се появяват несъответствия, които пораждат сериозни съмнения сред истинските жертви на трагедията. Минисериалът от четири части ни потапя в мрежата от лъжи, заплетена от една жена, която търси отговор на въпроса „Какво е това истина?“. ТИЙЗЪР



АНГЕЛЪТ НА СМЪРТТА, сезон 4
MAX – 4 октомври
С развръзката в четвърти сезон идват и много неочаквани обрати. Финалният сблъсък между Пьотър Волники и Агнйешка Полковска може да завърши с унищожение или изкупление.

ПСИХОЛОГИЯ НА ВЛАСТТА, нов сериал
MAX – 7 октомври
Аржентинският трилър разказва за Маркос Дорего, потиснат овдовял баща и психолог, който след смъртта на съпругата си, се бори с тежка депресия и наркотична зависимост. Най-известният му пациент е Виктор Нориега (Майк Амигорена), новоизбраният президент на Аржентинската република. След встъпването в длъжност на своя пациент Маркос е изнудван от мистериозна организация, която заплашва да разкрие най-мрачната му тайна, ако не накара новоизбрания главен изпълнителен директор да подаде оставка. Попаднал в сложна мрежа от манипулации, Маркос ще се опита да разгадае самоличността на тази организация, като същевременно ще вземе важни решения, за да спаси своя живот и този на дъщеря си.

НАМЕРЕНИ, сезон 2
MAX – 9 октомври
Всяка година повече от 600 000 души биват обявени за изчезнали в САЩ. Повече от половината са цветнокожи и държавата изглежда забравя за тях. Експертът по връзки с обществеността Габи Моузли (Шанола Хамптън, която е и продуцент на сериала) някога също е била сред забравените. Сега с екипа си за управление на кризи прави всичко възможно винаги да има кой да ги търси. Никой обаче не подозира, че тази жена, която ежедневно върши геройски дела, крие смразяваща тайна. Драма от изпълнителния продуцент и сценарист Нкечи Окоро Каръл („По американски“) и „Berlanti Productions“.



СУПЕРМЕН И ЛОИС, сезон 4
MAX – 16 октомври
Супермен води жестока битка с чудовището на Лутър, а Лоис и момчетата се надпреварват с времето, за да спасят генерал Лейн.



КАКВО ПРАВИМ В СЕНКИТЕ, сезон 6
MAX – 24 октомври
Сериал в документален стил за ежедневието (по-скоро еженощието) на трима съквартиранти вампири в Стейтън Айлънд.

 

НЯКОЙ НЯКЪДЕ, сезон 3
MAX - 28 октомври
Сам (Евърет) е родом от щата Канзас и ѝ е трудно да се впише в родното си градче. Вече на 53, тя вижда как в живота на всички около нея се случват монументални промени и може би точно това ще ѝ даде нужната мотивация, за да инвестира най-после в себе си. Джоуел (Джеф Хилър) и Брад (Тим Багли) правят решителната крачка да заживеят заедно, Фред (Мъри Хил) започва да води по-здравословен начин на живот, а наскоро разведената Триша (Мери Катрин Гарисън) тръгва по срещи и поема професионални предизвикателства. „Някой някъде“ изпълва с радост и музика темите за загубата и приемането и проследява група колоритни аутсайдери, търсещи свой собствен глас и място в света. ТИЙЗЪР


ФИЛМИ

СЕЙЛЪМ'С ЛОТ
MAX – 3 октомври
Писателят Бен Миърс (Луис Пулман) се завръща в родния си дом в търсене на вдъхновение за следващата си книга, само за да открие, че градът е плячка на кръвожаден вампир. ТРЕЙЛЪР



КАПАНЪТ
Max - 25 октомври
Баща и дъщеря отиват на концерт на поп феномена Лейди Рейвън. Цялото събитие обаче се оказва гигантски капан за сериен убиец, скрит в тълпата. Полицията е обградила залата, охранителните камери работят, но дали нещата ще протекат по план или дошлите за концерт ще се окажат в опасност?



ЕЗЕРОТО КАДО
MAX – 10 октомври
Когато 8-годишно момиче изчезва на езерото Кадо, поредица от минали смъртни случаи и изчезвания започват да се свързват. ТРЕЙЛЪР



ЗЛИ МАЛКИ ПИСМА
MAX – 4 октомври
Тази комедия по наистина странен истински случай проследява отношенията между две съседки: изключително консервативната Едит Суон (Оливия Колман) и буйната ирландска пришълка Роуз Гудинг (Джеси Бъкли). Когато Едит и колегите й започват да получават злобни писма, пълни с невероятно смешни ругатни, устата Роуз бива набедена за техен автор. Анонимните писма предизвикват смут в местната общност и започва сериозно разследване. Жените от града, предвождани от полицай Гладис Мос (Анджана Васан) се заемат със задачата и май ще се окаже, че в крайна сметка Роуз няма никаква вина за случилото се.

ПАЗАЧЪТ НА ФАРА
MAX – 4 октомври
Пазачът на фара с гордост използва гигантския си ръст и силата си, за да помага на жителите на рибарското селце, което е било негов дом цял живот. Но когато простичкият начин на живот остава в миналото, водният трафик се засилва, а свободното пространство става оскъдно, Пазачът на фара започва да чувства, че вече по-скоро пречи, отколкото помага.



ВЕЩИЦАТА
MAX – 4 октомври
Нова Англия, 30-те години на XVII век. Заплашен с отлъчване от църквата английски фермер е принуден да напусне дома си и да се премести заедно със своята жена и петте им деца в отдалечен свободен парцел обработваема земя на границата на зловеща гора, където е стаено необяснимо за човешкия разум зло. Странни и плашещи неща започват да се случват почти веднага – животните стават зли, реколтата е неочаквано лоша, едно дете изчезва, а друго е сякаш обладано от зъл дух. Обзети от подозрения и параноя, членовете на семейството обвиняват дъщерята на фермера Томасин в магьосничество, но тя категорично отрича. Докато ситуацията става все по-злокобна и опасна, вярата и сплотеността на фамилията ще бъдат подложени на сериозно изпитание.



ТОРБАЛАН
MAX – 11 октомври
В този трилър по произведение на майстора на ужаса Стивън Кинг, гимназистката Сейди Харпър и по-малката й сестра Сойер са разтърсени от скорошната смърт на майка си. Двете не получават особено голяма подкрепа от баща си Уил - психотерапевт, който също се бори с болката по свой начин. Когато отчаян пациент неочаквано се появява в дома им, търсейки помощ, той оставя след себе си ужасяващо свръхестествено създание, което се храни със страданието на своите жертви.

 

ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ЕМИЛИ
MAX – 18 октомври
Останала без късмет и затънала в дългове, Емили се съгласява да участва в престъпна схема – купува стоки с откраднати кредитни карти, доставени ѝ от харизматичен посредник на име Юсеф. Съблазнени от бързо изкараните пари и тръпката, двамата измислят план да разширят бизнеса си, което в крайна сметка води след себе си опасни последици.

ПОСЛЕДНА НОЩ В СОХО
MAX – 18 октомври
Младата модна дизайнерка Елоиз мистериозно успява да се върне в Лондон от 60-те години на миналия век, където се натъква на ослепителната певица Санди. Но блясъкът не е такъв, какъвто изглежда и мечтите от миналото се пропукват и се превръщат в нещо по-мрачно.



ВАРВАРИН
MAX – 26 октомври
Млада жена, която е в града за интервю за работа, пристига в апартамента, който е наела, късно през нощта, за да открие, че то по погрешка е било двойно резервирано и в него вече е отседнал непознат мъж. Противно на добрата си преценка, тя решава да остане да пренощува, но скоро открива, че в къщата има много повече неща, от които да се страхува, отколкото от другия гост.


ДОКУМЕНТАЛИСТИКА

ИСТИНСКИТЕ СУПЕРГЕРОИ
MAX – 18 октомври
Разказът на Бианка Илич представя хора, срещнали се и победили болестта. Историята въвлича зрителя в света на пациенти от различни националности, професии, възраст - свят напълно преобърнат от диагнозата “рак”. Ще надникнем и съпреживеем техните емоционални, психически и физически състояния. И ще видим вярата и надеждата в сърцето, борбеността, силата и смелостта да превъзмогнеш трудностите.



FOUL PLAY: DUTEE
MAX – 2 октомври
Индийската спринтьорка Дюти Чанд оспорва политиките за тестване на пола, след като е дисквалифицирана заради повишени естествени нива на тестостерон. Нейният случай влезе в историята.



НЕ СЪМ ЧУДОВИЩЕ: УБИЙСТВАТА НА ЛОИС РИЙС
MAX – 16 октомври
През 2018 г. убийство в малък град в Минесота разтърсва общността, когато 56-годишната съпруга, майка и баба Лоис Рийс убива съпруга си Дейвид и започва да бяга от властите. Години по-късно Лоис се среща със създателите на филма и разказва историята си за първи път. Самата Лоис се опитва да обясни осъдителните си действия, които разкриват тревожна семейна история и пристрастеност към хазарта.

ОГНЕН ДЪХ
MAX – 24 октомври
През 2013 г. Кейти Григс, YouTube астроложка, се прочува като лицето на Кундалини йога, открива института RA MA в Лос Анджелис, облича бял тюрбан и се превъплъщава в Гуру Джагат. Поредицата от 4 епизода изследва еволюцията на Гуру Джагат, като в същото време описва шокиращата тайна история на Кундалини от нейното зараждане през 60-те години на миналия век до разрастването ѝ в Съединените щати и присъствието ѝ в уелнес средите днес. Въз основа на историята на Хейли Фелан от Vanity Fair „Огнен дъх“ хвърля светлина върху културата на съвременната духовност, разкривайки сложните теми за културното присвояване и опасностите от самопровъзгласилите се гурута.




ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

КРЕЙГ КРАЙ РЕКАТА, сезон 6
MAX – 7 октомври
Крейг и двамата му най-добри приятели Келси и Джей Пи винаги са готови за приключения в дивата природа край градчето си до реката. Това е царството на децата, където те управляват от дървени фортове и рамки за велосипеди, и създават едно изцяло детско общество. Във всеки епизод те изследват непознат район около реката, запознават се с нови приятели или пък се забъркват в бели.



ФИЛМИТЕ ОТ ПОРЕДИЦАТА „ЛЕДЕНА ЕПОХА“
MAX – 11 октомври

  • ЛЕДЕНА ЕПОХА
    Настъпва ледена епоха. Всички животни се отправят към по-топли ширини. А отегченият мамут Мани, фъфлещият ленивец Сид и Диего, член на зла банда саблезъби, са изправени пред задачата да върнат малко човешко бебе в лагера на хората. По пътя си срещат множество препятствия, но въпросът е дали всъщност ще успеят да се изтърпят един другиго.
     
  • ЛЕДЕНА ЕПОХА: РАЗТОПЯВАНЕТО
    „Неудобната истина” относно „Ледена епоха: Разтопяването” е, че ледниците се топят и храната не достига. Мамутът Мани, тигърът Диего и ленивецът Сид поемат на рискован преход към долината, където може би ще намерят спасение.
     

  • ЛЕДЕНА ЕПОХА 3: ЕРАТА НА ДИНОЗАВРИТЕ
    Познатата шайка, предвождана от Мани, този път ще се вмъкне под леда, където ще открие един изгубен свят, обитаван от странни и забавни динозаври.
     
  • ЛЕДЕНА ЕПОХА 4: КОНТИНЕНТАЛЕН ДРЕЙФ
    Триото Мани, Диего и Сид, се завръщат за ново приключение. Този път непрестанната борба на Скрат с жълъда отприщва континентален катаклизъм, който разцепва континента на две и разделя тримата приятели от близките им.
     
  • ЛЕДЕНА ЕПОХА 5: ГОЛЕМИЯТ СБЛЪСЪК
    Скрат продължава да създава проблеми дори в открития космос, където предизвика серия от събития, станали причини астероид да се насочи към Земята. Сид, Мани и Диего трябва да напуснат домовете си, за да се спасят.
     

ГАРФИЛД: ФИЛМЪТ
MAX – 27 октомври
Гарфилд (озвучен от Крис Прат), световно известният домашен котарак, който мрази понеделниците и обича лазаня, ще се впусне в щуро приключение на открито! След неочаквана среща с изчезналия си баща – опърпаната улична котка Вик (озвучен от Самюъл Л. Джаксън), – Гарфилд и кучето Оди са принудени да напуснат комфортния си живот и да се впуснат в забавно и рисковано начинание.



СВЕТЪТ НА БАРНИ, нов сериал
MAX – 14 октомври
Запознайте се с Барни - пеещият динозавър, който е направен изцяло от любов. В предстоящите епизоди на тази нова поредицата, Барни учи децата как да обичат себе си и останалите.



МАЛКИЯТ, ГОЛЯМ СВЯТ НА ДЖЕСИКА, нов сериал
MAX – 28 октомври
Джесика си проправя път през свят, в който всичко изглежда много по-голямо от нея. Но тя се вдъхновява от възрастните около себе си и не се отказва да покорява монументални задачи.




РИАЛИТИ ПОРЕДИЦИ ОТ DISCOVERY, TLC, ID, HGTV И FOOD NETWORK

DISCOVERY

ГРАНИЧЕН КОНТРОЛ: ИСПАНИЯ, сезон 5
MAX – 18 октомври
Discovery Channel - 26 oктoмвpи, събота, от 21:00 ч.
Поредицата проследява действията на службите за сигурност и митническите проверки на границите на Испания, които са под постоянна заплаха от наркотици, оръжия и заподозрени терористи.

СРЕЩИ С ИЗВЪНЗЕМНИ: ФАКТ ИЛИ ИЗМИСЛИЦА, нова поредица
MAX – 26 октомври
Discovery Channel - 26 oктoмвpи, събота, от 21:00 ч.
Поредицата ни отвежда в Розуел, Ню Мексико, убежище на някои от най-странните, страшни и интригуващи паранормални истории, разказани от първо лице.



TLC

ПЛАСТИЧНИ ХИРУРЗИ, нова поредица
MAX – 3 октомври
TLC - 3 октомври, четвъртък, от 21:00 ч.
От опустошителни генетични състояния до травми и заболявания, тази поредица проследява пациенти, които се подлагат на променящи живота операция и лечение, за да възстановят лицата си. Специализиран екип от хирурзи и протезисти работят заедно, за да сбъднат мечтите им.

НЕУСПЕШНИ БАРИАТРИЧНИ ОПЕРАЦИИ, нова поредица
MAX – 11 октомври
Нова медицинска поредица на TLC за трансформация на пациенти, чийто живот е преобърнат с главата надолу след усложнения при бариатрични операции. Хирурзите д-р Хан, д-р Ходжис и д-р Рао заедно с пластичните хирурзи д-р Кунду и д-р Каплин, се заемат с тежките случаи на пациенти, които имат остра нужда от помощ. Ще успеят ли да поправят грешките, направени по време на предишни операции?



ОБИЧАМ МАМИНО СИНЧЕ, сезон 4
MAX – 29 октомври
TLC - 29 октомври, вторник, от 21:00 ч.
Жени се срещат с мамини синчета, чиито властни майки застрашават връзките им в един съвсем различен любовен триъгълник!



ID

ИЛАЙ РОТ ПРЕДСТАВЯ: ЛЕГИОНЪТ НА ЕКЗОРСИСТИТЕ, нова поредица
MAX – 19 октомври
Investigation Discovery – 5 октомври, събота, 00:00 ч.
Истории за демонично обладаване - от прокълнати предмети, причиняващи беди, до превземане на човешкото тяло.



УБИЙСТВО НА ЕЛМ СТРИЙТ, нова поредица
MAX – 29 октомври
Investigation Discovery – 31 октомври, четвъртък, 22:00 ч.
Тази смразяваща документална поредица изследва истински истории за убийства на улиците „Елм“ в страната и доказва, че ужасът се случва навсякъде, случва се през нощта и че никой не е в безопасност.



АМЕРИКАНСКИ ДЕТЕКТИВ С ЛЕЙТЕНАНТ ДЖО КЕНДА, сезон 4
MAX – 16 октомври
Лейтенант Джо Кенда, от най-опитните следователи на убийства, представя главозамайващи случаи от цялата страна.

HGTV

КУПИХМЕ ПОГРЕБАЛЕН ДОМ, нова поредица
MAX – 3 октомври
HGTV – 3 октомври, четвъртък, от 22:00 ч.
Семейство Блъмбърг - Хедър, Арън, децата им Рафърти и Ноа и трете им кучета, се отказват от живота в големия град, за да купят, ремонтират и преустроят викториански погребален дом от 1800 г. в малкия град Дрезден, Онтарио.



100-ДНЕВНО ХОТЕЛСКО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО, нова поредица
MAX – 22 октомври
HGTV – 22 октомври, вторник, от 22:00 ч.
Брайън и Мика Клайншмид имат 100 дни, за да обновят два хотела. Всеки вика по двама ветерани дизайнери да се справят с единичните и двойните стаи.

НАЙ-СТРАШНАТА КЪЩА В АМЕРИКА, нова поредица
MAX – 31 октомври
HGTV – 10 октомври, четвъртък, от 23:00 ч.
Рета обикаля зловещи къщи, обявени от собствениците им за обитавани от духове. Най-ужасяващият дом печели ремонт за обновяване от Алисън Виктория!




FOOD NETWORK

HALLOWEEN COOKIE CHALLENGE
MAX – 4 октомври
Food Network - 4 октомври, петък, от 17:10 ч.
Дъф Голдман и Розана Пансино празнуват най-дивия празник в годината, като събират най-добрите пекарите, които да направят най-страховитите и най-вкусни бисквитки за Хелоуин с надеждата да спечелят торба с $10 000!



SELENA + RESTAURANT
MAX – 31 октомври
Food Network - 31 октомври, четвъртък, от 18:00 ч.
След четиригодишен курс по кулинария с едни от най-добрите готвачи в света в домашната си кухня Селена Гомес е готова да вдигне залозите! Тя се отправя на работа в редица от най-елитните ресторанти в Лос Анджелис, където ще бъде подложена на изпитания от най-добрите в бранша. Шеф-готвачи като Волфганг Пак, Стефани Изард и Шърли Чънг ще я накарат да работи по съвсем различни правила в техните професионални ресторантски кухни. Подкрепяна от най-добрата си приятелка, Селена ще трябва да се учи бързо и същевременно да се стреми към крайната си цел - да създаде достатъчно добро ястие, което да влезе в менюто на ресторанта!




СПОРТ

ФИГУРНО ПЪРЗАЛЯНЕ, ГРАН ПРИ НА КАНАДА JUDD TRUMP
MAX - 26, 27 октомври
Скоушабанк център в Халифакс ще бъде арена на петдесетото издание на един от най-престижните турнири във фигурното пързаляне. Сериите Гран При започват седмица по-рано със състезанието в Съединените щати, а финалът е в началото на декември в Гренобъл, Франция.



СКИ, АЛПИЙСКИ ДИСЦИПЛИНИ, ГИГАНТСКИ СЛАЛОМИ ЗА ЖЕНИ И МЪЖЕ.
MAX - 26, 27 октомври
По традиция, датираща от 1993 година, глетчерът Ретенбах в Зьолден е първата спирка по дългия път на белия керван към световната купа в алпийските дисциплини. Състезанието винаги е гигантски слалом и тази година изявените фаворити са ясни. Микаела Шифрин, страхотният италиански тим, Петра Влхова и Лара Гут при жените и феноменалният швейцарец Марко Одермат, който ликвидира конкуренцията през миналия сезон. С огромен интерес се очаква завръщането на най-успешния алпиец за всички времена – австриецът Марсел Хиршер, който ще се състезава с екипа на Нидерландия.

СНУКЪР, УХАН ОУПЪН
MAX - 6 до 13 октомври
Джъд Тръмп ще опита да повтори миналогодишната си титла в Ухан и да прибере полагащите се на победителя 140 хиляди паунда, но конкуренцията в Китай ще бъде ожесточена, защото схемата е пълна със звезди начело с легендарния Рони О`Съливан и любимеца на домакините Динг Жунхуй.



КОЛОЕЗДЕНЕ, ОБИКОЛКА НА ЛОМБАРДИЯ
MAX - 12 октомври
Класиката на „падащите листа“ е едно от последните шосейни състезания за сезона. Със старт в Бергамо и финал след солидните 258 километра край брега на Лаго ди Комо, обиколката на Ломбардия ще предложи на състезателите, сред които се надяваме да бъде и миналогодишният победител Тадей Погачар и прочутите изкачвания Гисало, Колма ди Сормано и Сан Фермо дела Баталя.

КОЛОЕЗДЕНЕ НА ПИСТА, СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО
MAX - 16 – 20 октомври
Няколко дни по-късно в Дания започва световното първенство по колоездене на писта. Това е 121 издание на шампионата, който се провежда за първи път през далечната 1893 година в Чикаго. Надпреварата ще бъде в единствения в скандинавските страни закрит колодрум – „Балеруп супер арена“ с капацитет от шест хиляди и петстотин зрители.



СНУКЪР, ОТКРИТО ПЪРВЕНСТВО НА СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ
MAX - 20 - 27 октомври
Страхотният последен уикенд на октомври предлага на любителите на снукъра още един интересен турнир, но този път на европейска територия. Откритото първенство на Северна Ирландия разполага с по-малък награден фонд и премия за победителя от сто хиляди паунда и е част от веригата BetVictor Home Nations series. Джъд Тръмп е оставил своята следа и тук с победите си през 2018, 2019, 2020, както и с титлата си през миналата година!

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини