Над 100 души поискаха свобода за кмета Мюмюн Искендер пред съда в Хасково

    Привърженици на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер и на формацията на Ахмед Доган „Алианс за права и свободи“ от цялата страна се събраха на паркинга пред Съдебната палата в Хасково днес. Те заявиха, че защитават свободата и демокрацията в България, като настояха за справедлив процес и незабавно освобождаване на Мюмюн Искндер. Симпатизантите са убедени в неговата невинност. Считат, че процес по време на избори, е репресия и обслужва интересите на формацията около Делян Пеевски „ДПС – Ново начало“.

    Тази сутрин се събраха над 100 души, включително бившият телевизионен водещ и бивш евродепутат Николай Бареков, който е водач на листата на „Алианс за права и свободи“ във Враца, както и Рамадан Аталай - водач на листата на АПС в Пловдив.

    Днес в 10 часа е насрочено второто заседание по делото, в което от Софийска градска прокуратура искат най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Искендер. Управникът, чийто имунитет беше свален, синът му Али Мюмюн Али и общинският служител Байрям Иляз са обвинени за предполагаеми злоупотреби с еврофинансиране в периода 2015-2019 година. Тогава в Минерални бани бяха изградени две съседни къщи за гости, които са собственост на хора от семейството на Мюмюн Искендер. Първото заседание беше на 23 септември 2024 г., но делото бе отложено заради назначаването на съдебно-медицинска експертиза за установяване на здравословното състояние на обвиняемите и дали то е съвместимо с пребиваването им в следствения арест.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пи
      Пича с Москвича
      11 -1
      13:12, 3 окт 2024
      Не е вярно имаше не повече от 20 мангусти и 10 феса
    • 2
      Те
      Темида
      10 0
      13:31, 3 окт 2024
      Те крали на поразия,хвърлили някой лев на тия овце,и те сега ги защитават!Ей народеее.Кога ще ти дойде акъла.И Бареков тоя подмолен подчовек.Нагъл и алчен Мекере до мозъка на костите си.И той се изтипосъл.Гьонсурата му неден.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини