Министър Георги Глушков откри многофункционална спортна площадка в кв."Възрожденци" на Кърджали

    С пищна церемония днес официално бе открита Многофункционалната спортна площадка в кв. „Възрожденци”. Специален гост на тържеството бе министърът на младежта и спорта Георги Глушков. Той и временно изпълняващият длъжността кмет на община Кърджали Байрям Байрям, областният управител Никола Чанев, председателя на Общинския съвет Мухаррем Мухаррем и Борислав Хаджиев - управител на „Хаджиевстрой” - изпълнител на спортното бижу, прерязаха лентата на новата придобивка за най-многолюдния квартал в Кърджали.

    Преди това временно изпълняващият длъжността кмет Байрям Байрям приветства присъстващите на церемонията по откриването, а сред тях бяха заместник-кметовете Тунджай Шюкрю, Веселина Тихомирова, Даниел Делчев, временно изпълняващата длъжността секретар на общината Нермин Мехмед,  директори на учебни заведения и детски градини, представители на спортната общност и много деца от спортните клубове в Кърджали.

    В словото си Байрям изтъкна, че Многофункционалната спортна площадка е място, което ще обедини хора от всички възрасти в името на здравето, активния начин на живот и любовта към спорта.

    „С построяването на тази площадка, ние не просто добавяме ново съоръжение към инфраструктурата на града. Ние създаваме пространство, където децата и младежите ще могат да тренират и да развиват своите спортни умения, а всички ние ще имаме възможност да прекарваме време на открито, занимавайки се с любимите си спортове. Вярвам, че този проект е още една стъпка към изграждането на здраво и сплотено общество, в което физическата активност е важна част от нашето ежедневие.”, изтъкна в приветствието си Байрям Байрям.

    Той благодари на общинското ръководство за това, че изграждането на новото спортно съоръжение е било сред приоритетите на общинската власт. „Нашата цел като общинско ръководство е да  продължим  да създаваме условия, в които спортът да стане достъпен за всеки. Защото вярвам, че тази площадка ще бъде не само място за физическа активност, но и място за социални контакти, нови приятелства и споделени моменти”, каза временно изпълняващия длъжността кмет на общината.

    Присъстващите бяха приветствани и от министъра на младежта и спорта Георги Глушков - първият българин, играл в Националната баскетболна асоциация (НБА), както и първият баскетболист от Източна Европа, който играе в НБА и в различни европейски отбори, включително в Италия и Испания.

    „В новата многофункционална спортна площадка всички деца, а дори и родители, ще имат възможност да се докоснат до традиционно успешните спортове в Кърджали. По-малките ще могат да са рамо до рамо до по-големите си батковци и каки, които вече имат успехи, ще имат възможността да се влюбят в някои спортове и да следват пътя на известни български спортисти., каза Георги Глушков в приветствието си. Той благодари на общинското ръководство за грижите, които полага за спорта и спортните клубове

    Програмата продължи с отбелязване на Европейската седмица на спорта, която се провежда традиционно във всички държави членки на Европейския съюз, в периода 23 – 30 септември.

    Многофункционалната спортна площадка е разположена на площ  от 2818 квадратни метра.Съоръжението е предназначено за три вида спорт  – футбол, баскетбол и волейбол. Стойността на проекта по договор е 529 361,97 лв. с ДДС, от които 264 680,97 лв. са осигурени от  Министерство на младежта и спорта и 264 681,00 лв.  от бюджета на Община Кърджали. Срокът за изпълнение беше 6 /шест/ месеца.

    Това съобщиха от Община Кърджали.

    Снимки:еТВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини