Джевдет Чакъров поиска отмяна на парламентарните избори от Съдебната палата в Хасково

Изображение 1 от 2

    Парламентарните избори, насрочени за 27 октомври, да бъдат отменени, тъй като кампанията е опорочена от поръчкови арести на знакови политически фигури. Това заяви председателят на „Алианс за права и свободи“ Джевдет Чакъров пред Съдебната зала в Хасково, в която днес върви делото за определяне на мярка за неотклонение на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер, синът му Али и общинския служител Байрям Иляз.

    Искането ще бъде внесено още днес до президента на Република България. Джевдет Чакъров апелира и за подкрепа от дипломатическия корпус в България на това искане и най-вече от дипломатическите представители на страните от ЕС и НАТО.

    Повод за искането е арестът на кмета Мюмюн Искендер, както и днешния арест на депутата Джейхан Ибрямов.

    Според Чакъров държавните институции се използват за натиск и изпълняват политическата поръчка на формацията около Делян Пеевски.

    Междувременно съдът в Хасково даде ход по същество на делото срещу Мюмюн Искендер и другите двама обвиняеми. Преди това беше разгледана съдебно-медицинската експертиза за здравословното състояние на тримата обвиняеми. В съдебната зала Искендер заяви, че здравословното му състояние е силно влошено, кръвната му захар е много висока, а в ареста не могат да му осигурят необходимата хигиена и диетична храна, необходима за един човек, страдащ от диабет. До този момент съдебното заседание продължава повече от 2 часа. Беше направена кратка почивка от 15 минути, по време на която Джевдет Чакъров поиска отмяна на парламентарните избори.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ох боли, а още не ви е влязал целия
    • 2
      Ка
      Кауня
      27 -3
      13:11, 3 окт 2024
      Га ядяхте кифтетата и гушкахте милионите нямахте диабет! Тия всички да ги навредят на стената както правеше Бай Тошо!
    • 3
      Ди
      Дидо Беевски
      1 0
      14:23, 3 окт 2024
      Така е като не искате да гладувате с Новото Начало
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини