Перник посрещна участниците в Световния пробег на мира

Изображение 1 от 4

    Перник посрещна участниците в Световния пробег на мира – най-голямата инициатива, посветена на популяризирането на мира в световен мащаб. Основният момент в събитието бе предаването на символичния факел на мира на кмета на община Перник Станислав Владимиров. Факелът, който обикаля различни градове по света, е символ на надеждата за мир и обединение. След предаването на факела кметът благодари на участниците за техния принос и подчерта значението на подобни инициативи за общността.
    „За нас е чест, че Перник е домакин на тази благородна мисия, и че заедно можем да отправим послание за мир, който е толкова нужен в момента“, каза кметът Владимиров. Той призова всички да се вслушат в посланията на похода. „Нужно е, защото мирът е богатство, затова за нас е привилегия в Перник да вдигнем високо този факел и да отправим послание към всички народи“, каза още кметът на община Перник.
    Областният управител Людмил Веселинов добави, че регионът се гордее с участието си в тази международна инициатива и се надява събития като това да вдъхновят бъдещите поколения да ценят мира и разбирателството.
    Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, който също присъства на събитието, поздрави организаторите и участниците за тяхната ангажираност към изграждането на по-добър свят. Той подчерта, че именно чрез спорт и инициативи като Световния пробег можем да насърчаваме диалог и толерантност.
    Всички гости на събитието, част от които бе и участникът в олимпийските игри в Рио де Жанейро, Токио и Париж – джудистът Ивайло Иванов имаха възможността да се присъединят към участниците в пробега, като направиха няколко символични крачки с факела, изразявайки своето желание за мир и сътрудничество.
    Световният пробег на мира е ежегодно събитие, което цели да свърже хора от различни държави и култури в името на единството и взаимното разбирателство.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини