На слука!Започва ловния сезон за диви прасета

Изображение 1 от 3

    С настъпването на октомври, дългоочакваното откриване на ловния сезон 2024-2025 вече е факт! Ловците от Ловно сдружение "Момчилград", начело с дългогодишния председател Танер Идриз, са готови за нови приключения и изпитания сред природата. Както традицията повелява, сезонът започва с големи надежди за добра слука, но и с подчертана отговорност към безопасността.

    Подготовка и безопасност – водещи приоритети

    Една от най-важните теми за ловците в началото на сезона е безопасността. Ловно сдружение "Момчилград" обръща сериозно внимание на правилата за безопасно боравене с ловно оръжие. Председателят Танер Идриз многократно е подчертавал важността на дисциплината и строгото спазване на мерките за безопасност – както за опазването на живота и здравето на ловците, така и за природата около тях.

    Ловците преминаха задълбочени инструктажи за боравенето с оръжие и изрично бяха напомнени да спазват всички изисквания по време на лов, особено по време на лов на диви свине – един от най-очакваните и предизвикателни моменти в сезона.

    Алкохол и опиати – стриктен контрол

    Друг важен аспект, на който се обръща специално внимание, е контролът върху употребата на алкохол и други забранени вещества по време на лов. През този сезон проверките ще бъдат още по-стриктни. Всеки ловец трябва да е наясно, че употребата на алкохол или опиати не само нарушава закона, но и застрашава както собствения му живот, така и живота на другите.

    Председателят на ловната дружинка „Птичар“, Бюнамин Салиф, също е категоричен в своя призив за отговорност. Той напомня, че ловът не е просто развлечение, а дейност, която изисква концентрация и самоконтрол. За да се предотвратят инциденти, Ловно сдружение „Момчилград“ работи в тясно сътрудничество с местната полиция и органите на реда, които осигуряват проверки на място.

    Лов на прасета – основен акцент през сезона

    Един от най-големите предизвикателства и вълнения за ловците тази година ще бъде ловът на диви прасета. С нарастването на популацията им в региона, той се превръща в основна цел за ловците. Но, както всяка година, при този тип лов се изисква специална подготовка и координация. Ловците трябва да са наясно със специфичните правила за този вид лов, като също така се следи популацията да бъде контролирана по устойчив начин.

    С началото на ловния сезон 2024-2025, ловците от Ловно сдружение "Момчилград" отправят пожелания за добра слука и спокойни дни сред природата. Хайърлия да е, както казват старите ловци – нека сезонът донесе успешен лов и приятни моменти, без инциденти и с уважение към природата!

    На слука и до нови срещи в ловните полета!                                                                                                       Метин Хасан 04.10.2024 Момчилград

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини