Спипаха 49-годишен, отглеждал марихуана в Радиево

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Димитровград наблюдава досъдебно производство за това, че на 04.10.2024 г. в жилищен имот в с. Радиево, общ. Димитровград, са отглеждани 42 броя растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите - престъпление по чл. 354в ал.1 от Наказателния кодекс. Разследването се води и за това, че по същото време и на същото място са държани без надлежно разрешение високорисково наркотично вещество – марихуана - престъпление по чл.354а,ал.3 т.1 от Наказателния кодекс, информират от прокуратурата.

На 4 октомври 2024 г. полицейските служители от  РУ-Димитровград извършили проверка в частен дом в с. Радиево, общ. Димитровград, обитаван от 49-годишен мъж. По време на проверката в масивна постройка в източната част на двора, в една от стаите, били намерени и иззети 42 броя саксии, засети с растения от рода на конопа и изсушена листна маса, реагираща на наркотичното вещество - марихуана.

В помещението била монтирана инсталация за осветление и вентилация, която се намирала в работно положение. По време на извършеното претърсване са иззети и 2 въздуховода с 4 вентилатора, устройство за овлажняване на въздуха, газова пита с бутилка, 5 броя осветителни тела с датчици  за осветлението, 2 електронни везни, торове и препарати за отглеждането на растенията.

Извършеното в неотложен случай процесуално действие - претърсване и изземване, е одобрено от Районен съд – Димитровград.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини